Ponta: Eu am propus-o pe Pivniceru. La Justiţie e mai bine să fie o persoană independentă politic

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că el a fost cel care a propus-o pe Mona Pivniceru pentru a ocupa portofoloiul Justiţiei, arătând că a considerat că, în acest context, este mai bine ca la Justiţie să fie o persoană absolut independentă politic.

369 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu am propus-o pe Pivniceru. La Justiţie e mai bine să fie o persoană independentă politic

Ponta: Eu am propus-o pe Pivniceru. La Justiţie e mai bine să fie o persoană independentă politic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Eu am propus-o pe doamna judecător Pivniceru bazându-mă pe următoarele criterii: în primul rând pentru că este o persoană absolut independentă politic şi, în acest contexrt, am considerat că este mai bine ca la Ministerul Justiţiei să fie o persoană absolut independentă politic", a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD.

El a arătat că al doilea motiv pentru care a propus-o pe Pivniceru constă în experienţa acesteia.

"Are o experineţă şi o poziţie foarte greu de egalat: ştiu că are peste 20 de ani în magistratură, ştiu că a fost preşedite al Asociaţiei Magistraţilor, că a fost aleasă în CSM nu de către forţe politice, ci de către propriii colegi judecători", a spus Ponta.

El a menţionat şi al treilea motiv al nominalizării, acesta constând în faptul că Pivniceru are curajul propriilor opinii.

"Este un om care are curajul propriilor opinii, căreia niciun politruc sau nicio politrucă care umblă după funcţii nu poate să-i reproşeze absolut nimic. Sunt convins că va fi un ministru de Justiţie foarte bun, altfel nu aş fi făcut această propunere", a spus Ponta.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiţiei. Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susţinută pentru portofoliul Justiţiei în calitate de independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici