Ponta îi transmite un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru

Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru şi a spus că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia, pentru faptul că a forţat intrarea în curtea Palatului Victoria, admiţând că Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat.

190 afișări
Imaginea articolului Ponta îi transmite un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru

Ponta îi transmite un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am un mesaj de solidaritate şi de compasiune pentru Sobaru. L-am întâlnit de mai multe ori în această perioadă, l-am ajutat cu locuinţa. La un moment dat era în greva foamei la televiziune, împotriva conducerii televiziunii, şi m-am dus special, că a zis că iese din greva foamei dacă vine primul-ministru", a spus Ponta la România TV.

El a admis că Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat, şi că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunând măsura arestului la domiciliu.

Decizia poate fi contestată, la Tribunalul Bucureşti, atât de către Adrian Sobaru, cât şi de procurori.

Adrian Sobaru a fost reţinut miercuri, de către poliţişti. Acesta a fost acuzat de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după a intrat cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri, ulterior fiind imobilizat de jandarmi.

Reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat.

"La fel ca şi ceilalţi angajaţi ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracţionat şi, conform programării, era în timpul liber", au mai spus reprezentanţii TVR.

TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Sobaru a căzut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/ Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici