Ponta: Ministerul Educaţiei este obligat să cumpere prin negociere directă softul pentru Bacalaureat

Ministerul Educaţiei va fi obligat să contracteze prin încredinţare directă softul necesar examenului de Bacalureat, deoarece fosta administraţie nu s-a preocupat de semnarea contractelor pentru acest serviciu, a declarat premierul Victor Ponta.

551 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ministerul Educaţiei este obligat să cumpere prin negociere directă softul pentru Bacalaureat

Ponta: Ministerul Educaţiei este obligat să cumpere prin negociere directă softul pentru Bacalaureat (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a venit, vineri, la Ministerul Educaţiei, pentru a avea cu ministrul interimar Liviu Pop o discuţie legată de organizarea examenului de Bacalaureat din acest an.

"Conducerea ministerului este obligată să negocieze direct pentru softuri, deoarece nu au fost încheiate contractele, probabil asta s-a şi dorit", a spus Ponta, la finalul discuţiei.

Potrivit premierului, costul pentru cinci softuri necesare Bacalureatului se ridică la 280.000 euro.

Ministrul demisionar al Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, miercuri, că la preluarea Educaţiei a găsit lucruri grave, precum faptul că documentele contractuale de service pentru întreţinerea şi supravegherea bazelor de date pentru examenele naţionale, inclusiv de Bacalaureat, nu sunt semnate, urmând să fie încheiate prin încredinţare directă.

El a arătat că valoarea acestui contract s-a ridicat anul trecut la 1,4 milioane lei.

Mang a mai susţinut că fostul Guvern a transferat 200 milioane lei din bugetul Ministerului Educaţiei către Fondul de rezervă, banii fiind acordaţi ulterior primăriilor PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici