Ponta: Obiectivul unei noi legi a pensiilor-reducerea decalajului, cu o pensie de serviciu mai mică

Obiectivul unei noi legi a pensiilor trebuie să fie reducerea decalajului între cele mai mari şi cele mai mici pensii, care poate fi realizată prin reducerea pensiei de serviciu, dar cu mare atenţie la opinia Curţii Constituţionale (CC), a declarat premierul Victor Ponta.

1740 afișări
Imaginea articolului Ponta: Obiectivul unei noi legi a pensiilor-reducerea decalajului, cu o pensie de serviciu mai mică

Ponta: Obiectivul unei noi legi a pensiilor-reducerea decalajului, cu o pensie de serviciu mai mică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a amintit că judecătorii CC au emis multe decizii legate de legislaţia în domeniul pensiilor.

Ponta a precizat totodat, la România TV, că o eventuală reducere a cuantumului pensiei de serviciu nu este aplicată retroactiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici