Ponta: Susţin o formulă pragmatică în Constituţie pentru minorităţi, nu doar pentru cele naţionale

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susţine găsirea unei formule de garantare a drepturilor minorităţilor, şi nu doar a celor naţionale, care să aibă un caracter mai pragmatic, flexibil şi european, dar care să nu afecteze caracterul de stat unitar al României.

384 afișări
Imaginea articolului Ponta: Susţin o formulă pragmatică în Constituţie pentru minorităţi, nu doar pentru cele naţionale

Ponta: Susţin o formulă pragmatică în Constituţie pentru minorităţi, nu doar pentru cele naţionale (Imagine: Shutterstock)

"Cred că trebuie să găsim o formulă mult mai pragmatică - şi aici când spun găsim, mă refer la toate părţile implicate - referitoare la garantarea drepturilor minorităţilor. Există un discurs destul de standard în ultimii 23 de ani, care se referă la caracterul unitar, neunitar al statului... Nu asta mi se pare soluţia, dar cred că trebuie să găsim în Constituţie acele formule pragmatice, flexibile, europene, moderne, de garantare a drepturilor tuturor minorităţilor, şi aici nu mă refer doar la minorităţile naţionale. Mă refer la tot ceea ce înseamnă minoritate în sensul european şi democratic al secolului XXI", a susţinut Ponta într-o dezbatere organizată de Forumul constituţional.

Premierul Victor Ponta participă, miercuri, la o dezbatere în care Forumul Constituţional şi experţii Comisiei de la Veneţia analizează principalele propuneri de revizuire a Constituţiei înaintate Forumului Constituţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici