Ponta: USL va susţine transformarea Pieţei Universităţii în AGORA

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că membrii PSD şi ai USL din CGMB vor susţine în şedinţa de luni propunerea primarului general de transformare a zonei Piaţa Universităţii într-o agora, o zonă de dezbateri publice.

110 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL va susţine transformarea Pieţei Universităţii în AGORA

Ponta: USL va susţine, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, transformarea Pieţei Universităţii în agora (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Azi (luni - n.r.) înţeleg că va fi o şedinţă a CGMB. Consilierii PSD şi în mod sigur ai USL vor susţine propunerea primarului general de transformare a zonei Piaţa Universităţii într-o agora, o zonă de dezbateri publice", a spus Victor Ponta.

El a explicat că, dacă din cauza opoziţiei PDL şi a aliaţilor săi din consiliu decizia nu va trece, aceasta va fi luată după alegeri.

"Dacă cei de la PDL şi aliaţii lor - PRM, PNG - se opun, în mod sigur vom face şi vom aproba această hotărâre imediat după alegerile locale, cu noua majoritate USL în CGMB", a mai spus Ponta.

Proiectul de hotărâre pentru conferirea statutului de agora Pieţei Universităţii, prin care zona va fi amenajată pentru dezbateri publice, lansat la iniţiativa ProDemocraţia, a intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB la începutul lunii martie, după ce, în ianuarie, CGMB l-a respins, pentru că PDL a votat împotrivă.

Zona din faţa Universităţii de Arhitectură şi cea din faţa TNB vor fi dotate cu tribună, panouri de afişaj, bănci şi toalete ecologice care vor servi dezbaterilor publice ce vor avea loc aici, conform proiectului de hotărâre.

Potrivit proiectului, spaţiile de dezbatere publică vor fi deschise zilnic între orele 9.00-21.00, iar numărul de participanţi va fi de maximul 100 de persoane, în spaţiul din faţa Universităţii de Arhitectură, şi maximum 150 de persoane în spaţiul din faţa TNB.

Cetăţenii care doresc să se exprime în aceste spaţii vor fi obligaţi să informeze în scris la Registratura PMB despre tema, durata şi ziua dezbaterii, urmând ca PMB să gestioneze "Lista de dezbatere publică".

Proiectul mai prevede ca la tribuna special amenajată pentru dezbatere să poată vorbi o singură persoană o dată, în mod continuu, maxim 30 de minute şi, în cazul în care nu va exista altcineva care doreşte să ia cuvântul, se poate continua până va exista o solicitare în acest sens.

În zona de dezbatere publică vor fi interzise afişarea afişelor publicitare, camparea şi consumul de alcool, se mai arată în proiect.

Spaţiile de dezbatere publică vor fi prevăzute cu camere de luat vederi pentru a se putea interveni prompt în situaţiile care degenerază în acţiuni turbulente, se mai prevede în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici