Portul Galata de la Istanbul este în continuare una din cele mai mari atracţii ale oraşului

Karaköy, una dintre locaţiile obligatorii de la Istanbul, oferă totul, de la cazare de lux la cumpărături, restaurante şi centre de artă contemporană. Galataport, portul de origine al Istanbulului pentru croaziere, care se află în centrul oraşului, a fost premiat pentru „Cel mai bun proiect de dezvoltare nouă” la nivel mondial în cadrul premiilor MAPIC 2023 ţinute la Cannes în Franţa. Cu această recunoaştere, Galataport a devenit noul centru de atracţie turistică al oraşului.

903 afișări
Imaginea articolului Portul Galata de la Istanbul este în continuare una din cele mai mari atracţii ale oraşului

Portul Galata de la Istanbul este în continuare una din cele mai mari atracţii ale oraşului

Asigurându-şi primul loc la categoria „Cel mai bun proiect de dezvoltare nouă”, Galataport Istanbul a fost pentru inovaţia adusă datorită noilor tehnologii, pentru impactul local şi pentru cel avut asupra mediului, pentru mixul de retail şi caracteristicile arhitecturale care urmăresc să crească traficul, satisfacţia clienţilor, cheltuielile medii şi experienţa unică oferită într-o nouă destinaţie de cumpărături.

Galataport Istanbul se mândreşte cu un mix de mărci locale şi internaţionale, oferind oaspeţilor o experienţă diversă şi unică. Se remarcă printr-un centru bogat de gastronomie, 40% din suprafaţa lui este alocată localurilor unde se poate servi o masă caldă. Acesta găzduieşte nu numai cele mai importante grupuri de retail şi investitori din Turcia, ci şi mărci internaţionale importante. Paket Postanesi, care este unul dintre monumentele simbolice ale portului de la Istanbul în acest sens, duce comerţul şi măiestria multiculturală din Karaköy până în prezent. Acest lucru se realizează prin artizani din modă, design, gastronomie şi bijuterii care s-au ramificat din Istanbul în lume. Reunind publicuri diferite în acelaşi spaţiu, portul găzduieşte evenimente de artă şi cultură deschise tuturor şi două muzee de artă proeminente în Turcia.

Karaköy, o descoperire remarcabilă cu vedere la Bosfor

Situat lângă Podul Galata şi în josul turnului cu acelaşi nume, Karaköy acoperă zona de la malurile Cornului de Aur până la Bosfor. Unul dintre cele mai vechi şi mai istorice cartiere de la Istanbul şi un important centru comercial şi nod de transport, Karaköy este astăzi un punct cu noi spaţii de artă, design şi diverse locuri de explorat. În acelaşi timp sunt prezentate caracteristicile tradiţionale şi arhitecturale ale cartierului.

Dacă sunteţi un pasager de croazieră care soseşte la Galaport, priveliştea spectaculoasă a Bosforului vă întâmpină în timp ce vă andocaţi la Karaköy. Dacă sunteţi pe jos, mersul pe renumitul pod Galata de la Istanbul este una dintre cele mai bune modalităţi de a ajunge în regiunea portuară din Karaköy. Portul istoric de la Istanbul se transformă într-un cartier vibrant cu gastronomie, cultură, arte şi cumpărături, Galataport găzduieşte şi cele două muzee foarte faimoase din Istanbul.


İstanbul Modern, primul muzeu de artă modernă şi contemporană din Turcia, este situat pe terenul Galataport İstanbul. Renzo Piano, arhitectul câştigător al Premiului Pritzker, a proiectat clădirea inspirându-se din apele strălucitoare ale Bosforului şi din reflexele sale de lumină. İstanbul Modern expune lucrările artiştilor internaţionali şi locali care interpretează în diferite discipline. Muzeul găzduieşte, de asemenea, expoziţii de artă modernă şi contemporană din întreaga lume în spaţiile sale de expoziţie permanente şi temporare.

În acelaşi cartier se află şi Muzeul de Pictură şi Sculptură de la Istanbul, primul muzeu de arte plastice din Turcia. Muzeul oferă o privire de ansamblu semnificativă asupra istoriei artei turceşti de la sfârşitul Imperiului Otoman la sfârşitul secolului al XIX-lea până la sfârşitul secolului al XX-lea. Există 10.497 de picturi, 719 sculpturi, 257 de produse de ceramică, 182 de caligrafii, 10 icoane şi o instalaţie în colecţia muzeului.

Karaköy exemplifica energia şi structura multiculturală a Istanbulului. Cartierul plin de viaţă este, de asemenea, remarcat pentru moscheile, bisericile şi sinagogile importante din punct de vedere istoric şi arhitectural. Moscheea Kılıç Ali Paşa şi Biserica Sf. Grigorie Iluminatorul sunt printre reperele istorice din cartier.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici