Porturile constănţene au fost redeschise. Rămâne încă închis portul Constanţa Sud - fluvial

Porturile constănţene au fost redeschise, după ce toate manevrele navelor fuseseră sistate de miercuri după-amiază, din cauza ninsorii şi viscolului deosebit de puternic, rămânând încă închis portul Constanţa Sud - fluvial.

233 afișări
Imaginea articolului Porturile constănţene au fost redeschise. Rămâne încă închis portul Constanţa Sud - fluvial

Porturile constănţene au fost redeschise. Rămâne încă închis portul Constanţa Sud - fluvial (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, datorită îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice, manevrele navelor de plecare şi sosire în portul Constanţa Nord au fost reluate vineri noapte, în timp ce porturile Midia şi Mangalia au fost redeschise sâmbătă dimineaţă.

Rămâne în continuare închis portul Constanţa Sud - fluvial, precum şi traficul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Totodată, navigaţia pe Canalul Dunăre - Marea Neagră se desfăşoară restricţionat pentru convoaiele cu barje goale.

Manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile constănţene au fost suspendate de miercuri după-amiază, din cauza vântului extrem de puternic, care a atins şi depăşit viteze de 90 km/h, şi a vizibilităţii scăzute, în condiţii de viscol.

De asemenea, autorităţile locale au anunţat că şi Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" este deschis traficului aerian, după ce fusese închis vineri, tot din cauza vremii nefavorabile.

Drumurile naţionale din judeţul Constanţa sunt închise pentru a fi deszăpetite, cu excepţia DN 3 Constanţa - Murfatlar şi DN 22C Murfatlar - Cernavodă, pe care pot circula maşinile cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Şi Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA - Sucursala Regională CF Constanţa a anunţat că transportul feroviar pe raza judeţului Constanţa se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar fără probleme deosebite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici