Porturile pe Dunăre sunt deschise, şase nave sunt blocate de gheaţă

Porturile pe Dunăre sunt deschise, dar şase nave sunt încă blocate de gheaţă, potrivit situaţiei anunţate duminică dimineaţă de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

218 afișări
Imaginea articolului Porturile pe Dunăre sunt deschise, şase nave sunt blocate de gheaţă

Porturile pe Dunăre sunt deschise, şase nave sunt blocate de gheaţă (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax foto)

Conform situaţiei înregistrate pânăl ora 9.00, nu sunt porturi închise, însă Bara Sulina este în continuare impracticabilă.

Şase nave sunt blocate, probleme fiind între kilometri 308 şi 313, din cauza podului de gheaţă.

Cursele de pasageri sunt în continuare suspendate din cauza gheţii pe rutele Crişan - Caraorman, Crişan - Mila marină 23 sat, Tulcea - Periprava, Tulcea - Sfântu Gheorghe şi Tulcea - Sulina.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după videoconferinţa cu prefecţii, că până miercuri vor fi avertizări de ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că situaţia este sub control, dar autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.

Codul galben de ninsori şi viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puţin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populaţie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici