Posibil accident chimic evitat în curtea unei firme din Mintia, Hunedoara

  • Pompierii din Deva au intervenit miercuri pentru a înlătura pericolul unui posibil accident chimic la o firmă din localitatea Mintia.
  • Un angajat al firmei a observat deformarea bruscă a unui recipient metalic de 200 de litri, umplut cu o substanţă chimică toxică dizolvantă.
295 afișări
Imaginea articolului Posibil accident chimic evitat în curtea unei firme din Mintia, Hunedoara

Posibil accident chimic evitat în curtea unei firme din Mintia, Hunedoara

„Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat de unul dintre angajaţii agentului economic. Acesta a observat că recipientul cu capacitatea de 200 litri, plin cu substanţa chimică, s-a deformat brusc şi din motive necunoscute”, transmite ISU Hunedoara.

În urma fluxului de informaţii dintre comanda ISU Hunedoara – Dispeceratul judeţean integrat 112 – comandantul intervenţiei şi echipajul CBRN s-a stabilit tipul şi natura substanţei şi s-a acţionat de urgenţă conform procedurilor.

Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere şi unul CBRN (Chimic – Biologic – Radiologic – Nuclear) şi au acţionat în etape, pentru răcire, cercetare chimică şi, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic.

Intervenţia a avut un grad ridicat de risc, substanţa având un grad ridicat de toxicitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici