Posibil stimulent pentru imunizare. Tichete educaţionale sau culturale pentru tinerii între 12 şi 25 de ani care se vaccinează

  • Tinerii între 12 şi 25 de ani care se vaccinează ar trebui să primească tichete educaţionale sau culturale cu o valoare situată în jurul a 150 de euro, propune deputatul PNL Marilen Pirtea.
  • Propunerea are ca inspiraţie iniţiativa Greciei.
  • Procentul tinerilor vaccinaţi este situat sub cel al grupelor de vârstă mai mari.
245 afișări
Imaginea articolului Posibil stimulent pentru imunizare. Tichete educaţionale sau culturale pentru tinerii între 12 şi 25 de ani care se vaccinează

Posibil stimulent pentru imunizare. Tichete educaţionale sau culturale pentru tinerii între 12 şi 25 de ani care se vaccinează

„Participarea tinerilor din România la vaccinarea pentru Covid-19 este încă redusă, procentul tinerilor vaccinaţi fiind situat încă sub cel al grupelor de vârstă mai mari. Principala explicaţie pentru această implicare redusă, oferită de tineri, se referă la expunerea mai mică a tinerilor faţă de riscul de a produce forme grave ale îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Şi totuşi, tinerii aflaţi între 12 şi 25 de ani urmează să revină de la începutul viitorului an şcolar, din septembrie, în colectivităţi cu mare densitate, în clasele şcolilor şi spaţiile universităţilor, când riscurile de a deveni purtători ai virusului Covid-19 vor creşte semnificativ”, semnalează deputatul liberal Marilen Pirtea.

El spune că, simultan, în dezbaterea publică apare un semnal de alarmă cu privire la riscul de a intra într-un val al patrulea de pandemie, din toamnă.

„În acest context, în care aproape toţi dascălii şi toate cadrele universitare îşi propun să reia orele cu prezenţă fizică şi speră să fie reluate toate activităţile educaţionale faţă în faţă, avem o responsabilitate majoră în a motiva tinerii să se vaccineze, alături de profesori şi educatori, pentru a reduce la minim riscurile de propagare a virusului periculos şi reintrare într-un val de creştere pandemică. Pentru a atrage atenţia tuturor tinerilor care încă nu s-au decis să se vaccineze, o foarte bună metodă de motivare este cea în care se acordă tichete valorice, convertibile în servicii şi produse educaţionale sau culturale, acordate celor care dovedesc că s-au vaccinat până la 1 septembrie 2021”, adaugă Pirtea.

El precizeză că, în Grecia, acest tichet valoric se numeşte, inspirat, FREEDOM PASS, are valoarea de 150 de euro şi se aplică tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani, respectiv unui total de aproape un milion de tineri potenţiali beneficiari.

„O eventuală introducere a acestui tip de măsură de către Guvernul României, poate chiar într-o co-participare dinamică alături de autorităţi locale, consilii locale şi judeţene ce pot co-finanţa o astfel de măsură, ar adresa segmentul de vârste situat între 12 şi 25 de ani, un total de aproape 2,5 milioane de tineri români, cu un extraordinar impact în rândul populaţiei oraşelor mari şi mai ales a centrelor universitare, dar şi în rândul comunităţilor şi localităţilor mici. În zona rurală, unde oricum procentul celor vaccinaţi este foarte redus şi riscurile de propagare a virusului rămân majore, elevii ar aprecia cu atât mai mult primirea unui tichet valoric, eventual, cu o valoare situată în jurul a 150 de Euro, cu ajutorul căruia ar achiziţiona produse sau servicii culturale şi educaţionale, cărţi tipărite sau digitale, abonamente la reviste ştiinţifice, abonamente sau bilete de intrare la expoziţii, spectacole, muzee şi spaţii cu circuite culturale, ori alte variante echivalente. În acest mod, am reduce riscurile pandemice, dar am promova şi accesul tinerilor către mijloacele educaţionale şi culturale”, motivează Marilen Pirtea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici