Poşta livrează permise de conducere şi certificate de înmatriculare auto

Poşta Română livrează, începând de vineri, la domiciliul beneficiarilor, permise de conducere şi certificate de înmatriculare auto, costurile fiind suportate de Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a anunţat compania.

38354 afișări
Imaginea articolului Poşta livrează permise de conducere şi certificate de înmatriculare auto

Poşta livrează permise de conducere şi certificate de înmatriculare auto (Imagine: Mediafax Foto)

"Poşta Română va asigura livrarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare a vehiculelor, eliberate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Posesorii vor primi documentele la domiciliu/sediu prin serviciul PRIORIPOST cu valoare declarată şi confirmare electronică de predare (EC)", se arată într-un comunicat al Poştei Române.

În cazul persoanelor fizice, predarea permiselor de conducere sau a certificatelor de înmatriculare se va face pe baza actului de identitate.

În eventualitatea în care destinatarul este o firmă, corespondenţa se va preda numai persoanei împuternicite.

Livrarea documentelor către persoanele fizice se va efectua pe cât posibil după ora 17:00, iar firmele destinatare le vor primi până în ora 17:00, potrivit Poştei.

Atunci când beneficiarul, persoana fizică, nu este găsit la domiciliu, curierul poştal poate preda trimiterea oricărei persoane majore sau altor persoane care fac dovada pe baza actului de legitimare că locuiesc la aceeaşi adresă.

"În cazul în care la prima încercare de livrare nu a fost nimeni de găsit la adresa menţionată pe plic, reprezentantul Poştei Române va lăsa un aviz în care se va menţiona conţinutul trimiterii şi numărul de telefon al subunităţii poştale, de la care beneficiarul îşi poate ridica documentele expediate. Trimiterile poştale vor rămâne în subunitatea poştală patru zile lucrătoare de la prima încercare de livrare", se arată în comunicat.

Compania Naţională Poşta Română va livra permisele auto şi certificatele de înmatriculare la domiciliu, în baza unui contract atribuit de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), în valoare estimată de 50 milioane lei (aproape 12 milioane euro), în urma unei licitaţii la care au mai participat firmele Poşta Atlassib Curier Rapid şi Fan Courier Express.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici