Ce mesaj transmit portestele anti-mască din Germania? Explicaţiile unui psiholog

  • Aproape 20.000 de oameni au protestat în Berlin faţă de restricţiile impuse
  • Oamenii spun că le este afectată libertatea deoarece sunt obligaţi să poarte măşti
  • Psihologul Keren Rosner spune că demonstraţiile din alte ţări pot fi copiate şi de români
  • Germania a avut, sâmbătă, 955 de cazuri noi de Covid-19 şi 7 decese
1358 afișări

Aproape 20.000 de oameni au protestat, sâmbătă, în Germania faţă de restricţiile anti-Covid19. Protestatarii au spus că regulile impuse, inclusiv obligativitatea purtării măştii, le afectează drepturile şi libertăţile.

Bannere mari cu mesaje precum „Corona, alarmă falsă” sau „Suntem forţaţi să purtăm botniţă” au dominat grupurile mari de protestatari din Berlin. Presa străină relatează că printre manifestanţi se află grupuri care neagă existenţa virusului şi altele care se poziţionează împotriva vaccinurilor.

În Germania, masca este obligatorie în spaţiile publice închise, iar distanţarea fizică este încurajată. Inevitabil, te gândeşti la restricţiile de la noi şi te întrebi dacă protestele din Berlin pot inspira românii.

„Impactul acestor măsuri este resimţit acut în plan personal şi profesional. Chiar dacă situaţia cere disciplină şi precauţie, nu mai sunt dispuşi să tolereze repercusiunile imediate ale restricţiilor, refuzând să ţină cont de consecinţele răspândirii virusului. Demonstraţiile din alte ţări pot să inspire pe cei care se opun decidenţilor în ce priveşte intenţiile de a implementa noi restricţii. Este posibil ca demonstraţiile să fie de proporţii în cazul unor restricţii majore cumulate cu alte nemulţumiri şi revendicări”, a comentat psihologul Keren Rosner. 

Pe data de 1 august, Germania a raportat 955 cazuri noi de Covid-19, bilanţul total ajungând la 211.077. Totodată, ua fost raportate 7 decese. În aceeaşi zi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.225 cazuri noi de Covid-19 şi 36 morţi, în ultimele 24 de ore, în România. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici