Poteraş: Nu am fost informat oficial de DNA despre începerea urmăririi penale

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, a declarat, vineri seara, pentru MEDIAFAX, că nu a primit nicio înştiinţare oficială de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) privind începerea urmăririi sale penale în legătură cu modul de constituire a unei comisii de retrocedări.

26 afișări
Imaginea articolului Poteraş: Nu am fost informat oficial de DNA despre începerea urmăririi penale

Poteraş: Nu am fost informat oficial de DNA despre începerea urmăririi penale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Până în acest moment nu am primit nicio înştiinţare oficială despre începerea urmăririi penale asupra mea. Am aflat de la televizor. Nu mi se pare normal să comentez nişte lucruri despre care aflu în acest mod", a spus primarul Sectorului 6.

Poteraş a adăugat că toate retrocedările, indiferent că sunt de la Sectorul 6 sau din alt oraş, au un acelaşi parcurs, primăria fiind doar una dintre instituţiile implicate.

"Toate retrocedările, indiferent că sunt de la Sectorul 6 sau de la Mediaş, urmează acelaşi parcurs, în care este implicată şi primăria", a mai spus Poteraş.

Edilul Sectorului 6 a explicat că în momentul în care trebuie făcută o retrocedare, persoana vine cu actele la primărie, unde comisia de la nivelul sectorului face o propunere către Prefectură, în acest caz Prefectura Municipiului Bucureşti. Ulterior, Prefectura emite un titlu de proprietate, cu care cetăţeanul se întoarce la Primărie, instituţia urmând să dispună în baza titlului.

"Cineva vine cu nişte acte, noi, comisia de la nivelul sectorului, facem o propunere către Prefectură. Instituţia Prefecturii are mai multe lucruri de făcut, începând de la verificarea actelor şi până la emiterea actului de proprietate. După ce titlul de proprietate a fost emis, Primăria este obligată să dispună în baza acestui act", a mai spus Poteraş.

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, în legătură cu modul de constituire a unei comisii de retrocedări, în 2006, potrivit unor surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici