Povestea din spatele imaginilor de la Spitalul Matei Balş. Experienţa lui Constatin Ifteme, pacient cu COVID-19

3183 afișări
Imaginea articolului Povestea din spatele imaginilor de la Spitalul Matei Balş. Experienţa lui Constatin Ifteme, pacient cu COVID-19

FOTO: Facebook Constatin Ifteme

Ai văzut imaginile de la camera de gardă de la Matei Balş. Zeci de pacienţi aşteaptă ore în şir să se elibereze un pat ca să poată fi internaţi sau transferaţi într-un spital în care mai pot fi trataţi. Constatin Ifteme este medic veterinar şi este autorul imaginilor. Atunci când simptomele sale au început să se agraveze, a sunat la salvare.

„Iniţial am sunat la 112 o dată, apoi am sunat de pe un alt telefon, nu mi-au răspuns la niciun apel. M-au sunat, într-adevăr, la 20 de minute, dar gândiţi-vă că 112 nu este doar pentru ambulanţă, este pentru un accident, este pentru pompieri, SMURD. Dacă 20 de minute nu răspunzi, se pot întâmpla tragedii. Vedeţi tragedia Caracal, vedeţi tragedia acum, mai recent, la Piatra Neamţ”, spune Constatin Ifteme.

Vreau să îţi spun că, iniţial, Constantin Ifteme nu a ajuns la Matei Balş, ci la spitalul modular de la Chitila, unde ajung majoritatea celor din Bucureşti care sună la ambulanţă. Doar că la spitalul modular bolnavii nu primesc tratament, sunt doar investigaţi. Iar investigaţiile se fac dimineaţa. Dacă ajungi nopatea acolo, nu faci decât să aştepţi în frig până începe programul. 

„Nu m-am întâlnit cu niciun medic, doar semnezi formularistici, aproximativ 30-40 de pagini. Nu poţi să îl numeşti spital. E un ambulator pentru imagistică şi pentru analize. Eu medicul, am stat cinci şase ore acolo şi nu l-am văzut. Am vorbit la telefon în momentul în care m-am hotărât să plec. Gândiţi-vă, într-o astfel de hală, unde totul e înconjurat de cartoane, dacă s-ar propaga un incendiu acolo, ar fi o tragedie. O parte din uşile de incendiu erau legate cu lanţuri”, povesteşte el.

Constantin Ifteme a ajuns acasă, dar, pentru că tot nu se simţea bine, a sunat a doua zi din nou la salvare. De data asta a ajuns la Matei Balş, de unde a şi transmis imaginile. A stat o zi întreagă la camera de gardă, ca să primească rezultatele radiografiilor şi spune că, deşi a mers la spital pentru că nu se simţea bine, starea lui era printre cele mai bune de la cameră de gardă. A încercat, cât de mult a putut, să îi ajute pe medicii de acolo.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici