Povestea românului Călin Rovinescu, şeful Air Canada, omul cu un salariu de un milion de euro pe an

Călin Rovinescu, preşedintele Air Canada şi omul care a ocupat o poziţie cheie în cele mai tensionate momente ale companiei, a povestit pentru gândul ce planuri are pentru cea mai mare companie aeriană din Canada, dar şi care sunt dificultăţile pe care le-a întâmpinat pe parcursul celor 24 de ani dedicaţi companiei.

Urmărește
938 afișări
Imaginea articolului Povestea românului Călin Rovinescu, şeful Air Canada, omul cu un salariu de un milion de euro pe an

Povestea românului Călin Rovinescu, şeful Air Canada, omul cu un salariu de un milion de euro pe an

Călin Rovinescu are 55 de ani şi a plecat din România în urmă cu jumătate de secol. Acum este preşedintele şi CEO-ul Air Canada, cea mai mare companie aeriană din ţara care l-a adoptat.

Rovinescu a emigrat în 1961, dar spune că îşi aminteşte cu drag de copilăria petrecută în Capitală.

"Am ajuns în Canada la vârsta de cinci ani, alături de familia mea. Încă păstrez amintiri plăcute legate de anii copilăriei, petrecuţi la Bucureşti", a povestit el pentru Gândul. De atunci, el s-a întors o singură dată în ţără, într-o delegaţie a guvernului canadian, din anul 1996. Interviul s-a purtat în limba engleză.

CEO-ul Air Canada nu a mai revenit în ţară, însă a profitat de întâlnirea cu un diplomat român pentru a se pune la curent cu evenimentele din ţară. "Anul trecut, la Ottawa, am avut plăcerea de a mă întâlni cu Elena Ştefoi, ambasadorul României în Canada. Excelenţa sa mi-a relatat despre progresele şi noutăţile din ţară", a precizat el.

Călin Rovinescu, omul care a ocupat o poziţie cheie în cele mai tensionate momente ale companiei, a povestit pentru Gândul ce planuri are pentru cea mai mare companie aeriană din Canada, dar şi care sunt dificultăţile pe care le-a întâmpinat pe parcursul celor 24 de ani dedicaţi companiei.

Rovinescu, în prezent preşedinte şi CEO, a început să lucreze la Air Canada ca avocat, în 1987, în momentul în care statul canadian a decis să privatizeze compania, pe fondul nevoii atragerii unor surse adiţionale de capital care să susţină modernizarea şi extinderea flotei aeriene.

Zece ani mai târziu, Rovinescu făcea parte din echipa care a apărat compania de o preluare forţată. Eforturile sale au fost răsplătite şi s-a alăturat, la scurt timp după, echipei executive. Noua funcţie îl făcea responsabil de managementul loialităţii, de operatorii regionali ai companiei, precum şi de mentenanţă, reparaţii şi revizii. "În paralel mai deţineam şi alte funcţie corporatiste şi mă ocupam, printre altele, de dezvoltarea şi strategia companiei", îşi aminteşte Rovinescu.

Află mai multe despre şeful Ais Canada pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici