Poveştile celor şase români cu IQ-uri de peste 132 care fac parte din Mensa

În România, peste 200 de oameni au un coeficient de inteligenţă de peste 132, nivel ce depăşeşte valoarea medie cuprinsă între 90 şi 110.

1851 afișări
Imaginea articolului Poveştile celor şase români cu IQ-uri de peste 132 care fac parte din Mensa

Poveştile celor şase români cu IQ-uri de peste 132 care fac parte din Mensa

Potrivit www.incont.ro, 238 de români sunt membrii unei societăţi fondate la Oxford (Regatul Unit) în `46, cu scopul de a găsi şi reuni cei mai inteligenţi oameni din lume, pentru a-i determina să găsească soluţiile problemelor esenţiale cu care se confruntă omenirea.

La ora actuală, Mensa are în jur de 110.000 membri în peste 100 de ţări, din care mai mult de 50.000 în Statele Unite şi aproximativ 26.000 în Marea Britanie. Comparativ cu ţările vecine, precum Serbia, Ungaria şi Bulgaria, numarul inteligenţilor din România este mic. Vecinii au organizaţii care depăşesc 600 membri şi care desfăşoara activităţi intelectuale în principalele oraşe.

Din Mensa România fac parte IT-işti (majoritatea covârşitoare), ingineri, medici, economişti, avocaţi, dar si artişti - chitarişti, pianişti, cântăreţi. Doar vreo 2-3 dintre inteligenţi sunt din garda veche, fondată în anii `90, cei mai mulţi fiind admişi în urma testărilor organizate în ultimii ani. Deşi 75% dintre membri sunt de sex masculin, reprezentantele sexului slab se integrează repede în organizaţie şi profită de pe urma acestui statut în viaţa profesională.

De exemplu, Dragoş Păun (45 ani) este astăzi proprietarul Bit WinDoors, un business evaluat la două milioane de dolari în 2008.

Citeşte mai multe despre românii cu IQ-uri de peste 132 pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici