Povestiri marinăreşti de pe Canalul Bega: Timişoara, singurul oraş din România cu transport public pe vaporaş

  • La Timişoara, vaporaşele au ridicat ancora şi au revenit pe traseu
  • De luni până vineri, în fiecare săptămână, vaporaşele de pe Canalul Bega vor circula în regim de transport public
  • Vaporaşele se vor deplasa regulat de la staţia Sfânta Maria până la Uzina de Apă şi retur
1786 afișări
Imaginea articolului Povestiri marinăreşti de pe Canalul Bega: Timişoara, singurul oraş din România cu transport public pe vaporaş

Sursa FOTO: timisoara-info.ro

Căpitanul Lucian Manea, este marinarul care conduce echipa de transport public a vaporaşelor pe Canalul Bega. Lucian şi-a început activitatea pe Dunăre. La început a fost marinar, apoi timonier, iar din 2015 este căpitan fluvial, funcţie pe care a venit la Timişoara. Spune că ar fi putut lucra în străinătate, într-un oraş mare, pe o navă de transport marfă sau persoane unde ar fi câştigat mult mai bine. A ales Timişoara pentru că este un mare centru universitar, este un oraş liniştit care emană un aer European. Lucian Manea speră că vaporaşele vor ajunge în curând din Timişoara până în Serbia.

L-am rugat pe Lucian să descrie transportul navigabil pe Bega.

„Un lucru inedit, transportul pe canalul Bega, ţinând cont că este şi singurul oraş din ţară care are transport public local şi de promenadă pe canalul Bega. Extraordinar, Bega este un râu frumos. Timişoara este un oraş din toate punctele de vedere ceea ce a contat şi în decizia mea de a veni în Timişoara, având şi o fetiţă de 7 anişori, centru universitar, Timişoara este un oraş superb.”

„Timişoara are tradiţie în ceea ce priveşte transportul public pe Bega, de fapt prima linie dacă se poate spune aşa, navală a fost în 1869, când, existau şi atunci curse destinate pasagerilor. La o distanţă de peste 100 de ani, s-a reluat transportul public pe Bega, în acest moment Timişoara după cum se ştie este singurul oraş din România cu transport public pe un canal”, spune Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici