Prahova: A început golirea controlată a barajului de la Paltinu, unde nivelul apei a crescut mult

Autorităţile din judeţul Prahova au început, luni seară, golirea controlată a barajului de la Paltinu, în care nivelul apei a crescut semnificativ în urma ploilor din ultimele ore, fiind pentru a doua oară în ultimele săptămâni când apa din baraj este evacuată din cauza ploilor torenţiale.

366 afișări
Imaginea articolului Prahova: A început golirea controlată a barajului de la Paltinu, unde nivelul apei a crescut mult

Prahova: A început golirea controlată a barajului de la Paltinu, unde nivelul apei a crescut mult (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Apa din barajul de la Paltinu, din judeţul Prahova, a început să fie evacuată controlat, luni seară, începând cu ora 18.00, la un debit de 15 metri cubi pe secundă, decizia de golire controlată a barajului fiind luată în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv.

Potrivit prefectului de Prahova, în cursul zilei de luni cantităţile de apă intrate în baraj au ajuns şi la 40 de litri pe secundă, iar gradul de umplere al barajului a crescut, lucru care a impus deschiderea golirilor de fund.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost semnalate inundaţii pe cursul râului Doftana, însă autorităţile sunt în alertă, pregătite să intervină în cazuri de urgenţă.

Este pentru a doua oară în ultimele săptămâni când apa din barajul de la Paltinu este evacuată controlat în urma ploilor torenţiale. Autorităţile au deschis golirea de fund a barajului şi în perioada sărbătorilor de Paşti, când gradul de umplere a lacului de acumulare a depăşit 95 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici