Prahova: Cei doi turişti dispăruţi în zona Muntele Roşu au fost găsiţi

Cei doi turişti dispăruţi, luni, pe Muntele Roşu, în judeţul Prahova, au fost găsiţi de către echipele de jandarmi şi salvamontişti, ei fiind în siguranţă şi declarând că şi-au petrecut noaptea la o cunoştinţă care are o casă pe munte.

516 afișări
Imaginea articolului Prahova: Cei doi turişti dispăruţi în zona Muntele Roşu au fost găsiţi

Prahova: Doi turişti dispăruţi în zona Muntele Roşu, căutaţi de jandarmi montani şi salvamontişti (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Jandarmii montani i-au găsit, marţi, pe cei doi turişti din Bucureşti a căror dispariţie a fost anunţată în noaptea de luni spre marţi la Serviciul de urgenţă 112. Cei doi turişti care au urcat, luni, pe Muntele Roşu, împreună cu un grup de prieteni de care s-au despărţit la un moment dat, au fost reperaţi pe un traseu montan.

Bărbatul şi femeia sunt în siguranţă, ei declarând că şi-au petrecut noaptea la o cunoştinţă care are o casă pe munte.

Cei doi turişti dispăruţi în zona Muntele Roşu au fost căutaţi câteva ore de către jandarmi montani, salvamontişti şi poliţişti însoţiţi de un câine de urmă.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu, jandarmii au fost anunţaţi, în noaptea de luni spre marţi, cu puţin după miezul nopţii, că doi turişti - un bărbat şi o femeie - din Bucureşti au dispărut, luni, în timp ce se aflau pe Muntele Roşu, în zona staţiunii prahovene Cheia, împreună cu un grup de prieteni. Cei doi turişti au mers pe munte cu alte patru persoane, s-au cazat la un hotel de la Muntele Roşu, iar luni au plecat într-o drumeţie împreună cu doi dintre prieteni. La un moment dat s-au despărţit, iar seara, când au ajuns la hotel, cei doi prieteni au constatat lipsa bărbatului şi a femeii şi imediat după miezul nopţii au sunat la 112, solicitând sprijinul autorităţilor.

Imediat după apel, jandarmii i-au căutat pe cei doi turişti la toate unităţile de cazare din zonă sperând că aceştia şi-au luat o cameră în condiţiile în care i-a prins noaptea pe munte, însă nu au fost găsiţi.

Marţi dimineaţă, jandarmii şi salvamontiştii au continuat căutările celor doi, aceştia fiind găsiţi în cele din urmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici