Prahova: Două familii, evacuate după ce casele au fost afectată de o alunecare de teren - VIDEO

Două familii din comuna prahoveană Ceraşu au fost evacuate după ce casa în care locuiau a fost grav afectată de o alunecare de teren activată în urma ploilor abundente, prefectul judeţului solicitând, marţi, Ministerului Administraţiei o locuinţă modulară în care cele două familii să se poată muta.

44 afișări
Imaginea articolului Prahova: Două familii, evacuate după ce casele au fost afectată de o alunecare de teren - VIDEO

Prahova: Două familii, evacuate după ce casele au fost afectată de o alunecare de teren - VIDEO

Ploile torenţiale din ultimele trei zile au provocat pagube materiale în mai multe zone din comuna prahoveană Ceraşu, unde, din cauza cantităţii mari de apă, s-au activat alunecări de teren, iar apele pârâului Drajna au ieşit din matcă distrugând zece punţi pietonale.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Prefectura Prahova, prefectul judeţului, Radu Oprea, s-a întâlnit, luni seară, la Ceraşu, cu primarul comunei şi cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile care vor fi luate pentru limitarea efectelor ploilor torenţiale din ultimele trei zile, în condiţiile în care mai multe zone din Ceraşu au fost afectate.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că duminică seară două familii din comuna Ceraşu, satul Valea Lespezii, au fost evacuate de urgenţă după ce pereţii casei în care locuiau s-au deplasat cu aproximativ 30 de centimetri din cauza unei alunecări de teren, cele patru persoane care locuiau în imobilul respectiv fiind mutate la rude.

Condrescu a mai spus că marţi dimineaţă prefectul Radu Oprea a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor o locuinţă modulară pentru cele două familii, răspunsul primit de prefectură din partea ministerului fiind unul favorabil.

Video Stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova a mai afirmat că marţi la Ceraşu vor fi prezenţi specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a cuantifica valoarea pagubelor şi a stabili intervenţiile de care este nevoie pentru refacerea zonelor afectate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici