Prahova: EXPLOZIE la o fabrică din Plopeni, 13 persoane au fost rănite

Treisprezece persoane au fost rănite, miercuri, în urma unei explozii urmate de un incendiu, la o fabrică din incinta Parcului Industrial Plopeni (Prahova). Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Marina Dinu, explozia a avut loc într-o hală de producţie în care se fabrică aparate de cafea din incinta Parcul Industrial Plopeni.

526 afișări
Imaginea articolului Prahova: EXPLOZIE la o fabrică din Plopeni, 13 persoane au fost rănite

Prahova: EXPLOZIE la o fabrică din Plopeni, 13 persoane au fost rănite

Deflagraţia a fost urmată de un incendiu, iar nouă persoane au suferit arsuri de gradele 1 şi 2, în timp ce alte patru s-au intoxicat cu fum.

Conform sursei citate, şase persoane rănite au fost duse cu maşini personale la spitalul privat din Plopeni, iar alte cinci persoane care au suferit arsuri şi intoxicaţii au fost preluate de ambulanţe şi duse la spital. Alte două persoane care s-au intoxicat cu fum au refuzat transportul la spital.

Fabrica în care s-a produs explozia funcţionează în incinta Parcului Industrial Plopeni, într-o fostă secţie a Uzinei Mecanice Plopeni, situată pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăveşti.

Explozia s-a produs la o linie de polizare din cauza aprinderii unor deşeuri

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Prefectura Prahova, primele cercetări indică faptul că explozia produsă la fabrica din incinta Parcului Industrial Plopeni are drept cauză "aprinderea explozivă a unor deşeuri (praf de aluminiu)".

Prefectura Prahova mai anunţă că reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au mers la sediul fabricii din Parcul Industrial Plopeni şi au început cercetările pentru a stabili condiţiile în care muncitorii îşi desfăşurau activitatea şi dacă normele de securitate a muncii au fost respectate.

Valentin State, primarul comunei Dumbrăveşti, pe raza este situat Parcul Industrial Plopeni, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, din discuţiile cu reprezentanţii firmei şi cu autorităţile de la faţa locului, a aflat că deflagraţia s-a produs la o linie de polizare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici