Prahova: Risc însemnat de avalanşe în Masivul Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni, judeţul Prahova, atrag atenţia că pe toate văile din Masivul Bucegi există risc însemnat de producere a unor avalanşe, turiştii fiind sfătuiţi să nu urce pe munte întrucât în orice moment ar putea fi prinşi sub un strat de zăpadă dislocată.

12 afișări
Imaginea articolului Prahova: Risc însemnat de avalanşe în Masivul Bucegi

Prahova: Risc însemnat de avalanşe în Masivul Bucegi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX că, în urma ninsorilor abundente din ultima perioadă, un strat gros de zăpadă afânată s-a aşternut peste stratul de zăpadă îngheţată deja existent în munţi şi, în aceste condiţii, riscul de producere a unor avalanşe este foarte mare pe toate văile din Masivul Bucegi.

Haiduc a spus că în unele zone zăpada a început deja să se disloce şi a reamintit că în această perioadă toate traseele montane sunt închise turiştilor, recomandându-le iubitorilor muntelui să nu se aventureze pe niciunul dintre traseele din Bucegi.

Şeful de la Salvamont Buşteni a mai afirmat că, în această perioadă, vremea în Bucegi este la fel cum era în urmă cu doi ani, mai precis în noiembrie 2008, când un tânăr bucureştean şi prietena lui au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă în Bucegi, trupurile celor doi fiind descoperite câteva luni mai târziu, când zăpada pe munte a început să se topească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici