Prahova: Trei adolescente la spital după ce au luat antidepresive; una e în comă

Trei adolescente din Prahova au ajuns, marţi seara, la spital, după ce au luat medicamente pentru boli psihice. Una dintre ele, în vârstă de 14 ani, este în comă şi a fost transferată la un spital din Bucureşti, iar Poliţia şi Protecţia Copilului au început anchete.

561 afișări
Imaginea articolului Prahova: Trei adolescente la spital după ce au luat antidepresive; una e în comă

Prahova: Trei adolescente la spital după ce au luat antidepresive; una e în comă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii fac verificări în cazul a trei fete din localitatea Ariceştii Zeletin care au ajuns, marţi seară, la spital, după ce au înghiţit medicamente destinate persoanelor cu boli psihice.

Brezeanu a spus că Poliţia s-a autosesizat şi face verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat, dat a sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola, a declarat că o echipă din cadrul instituţiei a declanşat o anchetă socială.

”Echipa s-a deplasat la familiile tinerelor. Colegii sunt în teren. Se face o anchetă socială, este evaluată situaţia din familii. Obligatoriu, cele trei fete vor beneficia de consiliere psihologică”, a declarat Nicola.

Aceasta a adăugat că adolescentele au luat medicamente pentru boli psihice, două fiind internate în Spitalul de Pediatrie Ploieşti, în stare stabilă, iar una, în vârstă de 14 ani, este în comă şi a fost transferată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

”Se pare că cea în vârstă de 14 ani avea un tratament psihiatric. A luat mai multe comprimate şi le-a dat şi celorlalte două fete, surori, cu vârste de 13 şi 16 ani. Aşa s-a ajuns în această situaţie”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova.

Potrivit Ambulanţei Prahova, cele trei tinere prezentau şi răni tăiate, superficiale, la nivelul mâinilor.

”Cele trei erau intoxicate medicamentos şi prezentau plăgi superficiale tăiate la nivelul antebraţelor. Fata de 14 ani era în comă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fata de 14 ani, care acum este în comă, a avut o tentativă de suicid în urmă cu aproximativ trei luni şi a fost internată la un spital de Boli Psihice, fiind sub tratament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici