Prahova: Un bărbat internat la Psihiatrie după ce şi-a ucis mama a fugit din spital

Un bărbat din Ploieşti suspectat că şi-a ucis mama şi internat, la cererea Tribunalului Prahova, la Spitalul de Neuropsihiatrie "Voila" din Câmpina a fugit din unitatea medicală, cu o zi în urmă, Poliţia făcând publice miercuri portretul şi semnalmentele acestuia.

223 afișări
Imaginea articolului Prahova: Un bărbat internat la Psihiatrie după ce şi-a ucis mama a fugit din spital

Prahova: Un bărbat internat la Psihiatrie după ce şi-a ucis mama a fugit din spital

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri, Poliţia Prahova caută un bărbat care marţi după-amiază, în jurul orei 14.00, a fugit din Spitalul de Neuropsihiatrie din Câmpina, unde fusese internat în urma unei dispoziţii a Tribunalului Prahova, fiind urmărit penal într-un dosar în care este suspectat de omor calificat şi deosebit de grav, victima fiind mama sa.

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie "Voila", Gabriel Ţintărescu, a declarat că pacientul era internat din data de 26 ianuarie. Ţintărescu a explicat că, imediat după internare, timp de aproximativ o lună, pacientul a stat într-o cameră de siguranţă, unde sunt cazaţi bolnavii violenţi.

Managerul spitalului a precizat că după o lună în care pacientul a stat sub tratament şi terapie într-o astfel de cameră, în urma evaluărilor psihiatrice s-a considerat că simptomatologia s-a remis, iar bărbatul a trecut într-o altă zonă, intermediară, în care pacienţii sunt supravegheaţi mai atent, zonă care nu este nici cameră de siguranţă, dar nici zonă liberă.

"În terapie s-a remis simptomatologia, pacientul a fost scos la socializare, s-a integrat în mediul din spital", a spus managerul spitalului "Voila”.

Acesta a precizat că spitalul are 21 de pavilioane care se întind pe 12 hectare, iar pavilionul în care era internat bolnavul "nu este puşcărie”.

Ţintărescu a mai spus că în prezent aproximativ 500 de pacienţi sunt internaţi la Spitalul de Neuropsihiatrie "Voila" şi că numărul supraveghetorilor este insuficient.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Prahova, semnalmente fugarului sunt: înălţime 1,80 metri, greutate 60 kilograme, constituţie astenică, păr cărunt, poartă barbă şi mustaţă. În momentul în care a fugit din spital, bărbatul era îmbrăcat cu pijama şi halat de spital de culoare gri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici