Prahova: Zeci de gospodării şi locuinţe inundate în Bărcăneşti, în urma ploilor torenţiale - VIDEO

Pompierii intervin, miercuri, în localitatea Bărcăneşti, judeţul Prahova, pentru evacuarea apei din zeci de gospodării şi case inundate, în unele locuinţe apa măsurând chiar şi 40 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1737 afișări
Imaginea articolului Prahova: Zeci de gospodării şi locuinţe inundate în Bărcăneşti, în urma ploilor torenţiale - VIDEO

Prahova: Zeci de gospodării şi locuinţe inundate, în Bărcăneşti, în urma ploilor torenţiale

În localitatea Bărcăneşti, judeţul Prahova, zeci de gospodării şi case au fost inundate, în unele locuinţe apa măsurând chiar şi 40 de centimetri, iar în gospodării ajunge şi la un metru.

Localnicii din Bărcăneşti au declarat corespondentului MEDIAFAX că locuinţele le-au fost inundate întrucât canalizarea nu este funcţională, iar pagubele produse sunt însemnate.

"În zonă există o canalizare, dar la atâta cantitate de apă care a căzut nu face faţă fluxului de apă. Sunt numai aici, unde ne aflăm, vreo zece locuinţe afectate, avem şi imobile afectate. Sunt mai multe, şi gospodării” a declarat Marian Duţă, şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Bărcăneşti.

De asemenea, cinci câini au fost salvaţi de proprietari după ce spaţiul în care erau ţinuţi, în curte, a fost inundat.

Potrivit ISU Prahova, în judeţ, în urma ploilor, pompierii au intervenit marţi seară şi miercuri dimineaţă cu motopompe pentru evacuarea apei din 16 locaţii, respectiv Ploieşti, Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Dumbrăveşti, Măgurele, Măneciu, Băicoi, Boldeşti, Urlaţi, Vălenii de Munte, Plopeni, Podenii Noi, Valea Călugărească, Vărbilău.

"De exemplu, ploaia a cauzat probleme pe mai multe străzi din Ploieşti, două locuinţe şi mai multe gospodării fiind inundate. De asemenea, au fost inundate alte trei locuinţe şi cinci gospodării din oraşul Urlaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Potrivit sursei citate, probleme au fost înregistrare şi pe DN 1B, care leagă Ploieştiul de Buzău.

“Pe DN 1B, în dreptul comunei Tomşani, sat Loloiasca, pe o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri s-a circulat îngreunat din cauza apei de pe carosabil, într-un strat de cinci - zece centimetri. În zonă nu s-au înregistrat accidente", a adăugat Raluca Vasiloae.

Un număr de 172 de pompieri militari cu 94 mijloace au intervenit de marţi seara, iar la ora transmiterii acestei ştiri angajaţii ISU se află în localităţile Berceni – sat Corlăteşti, Tomşani – sat Loloiasca, Valea Călugărească, Bărcăneşti, Bucov, Cornu, oraşul Vălenii de Munte şi municipiul Ploieşti.

Pe cursul inferior al râului Teleajen, în localităţile Balta Doamnei şi Râfov – satul Sicrita se monitorizează în permanenţă nivelul cotelor râului, care a depăşit pe alocuri cota de pericol.

Potrivit Primăriei Ploieşti, pe strada Poieniţei a fost necesară degajarea reţelei de canalizare, inclusiv de "produs petrolier”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici