COD PORTOCALIU de ploi torenţiale pentru mai multe judeţe. Ninsoare şi viscol la munte | HARTĂ

Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru ploi însemnate cantitativ, miercuri, între orele 10:00 şi 18:00, pentru Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi, precum şi o avertgizare de cod galben pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă până la ora 21.00.

3475 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de ploi torenţiale pentru mai multe judeţe. Ninsoare şi viscol la munte | HARTĂ

COD PORTOCALIU de ploi torenţiale pentru mai multe judeţe. Ninsoare şi viscol la munte | HARTĂ (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Meteorologii avertizează că şi în perioada următoare se vor înregistra precipitaţiile moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

COD GALBEN

"În intervalul 12 octombrie, orele 10:00 – 21:00, va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile estice şi în zonele montane şi submontane se vor cumula peste 20 l/mp şi izolat peste 35 l/mp. La munte vor fi precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, la altitudini mari, în special în nordul Carpaţilor Orientali local se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte zone, îndeosebi în sud şi în est, unde rafalele vor depăşi 50...55 km/h şi trecător 65 km/h", transmite ANM.

În celelalte zone din ţară ploile vor fi în general slabe cantitativ şi numai pe arii restrânse se vor cumula 10...15 l/mp, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

COD PORTOCALIU

În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp, miercuri, 12 octombrie, în intervalul 10:00 – 18:00.

AVERTIZARE DE VISCOL

Precipitaţii moderate cantitativ, precum ;i ninsori la munte, cu intensificări ale vântului se vor înregistra şi în intervalul miercuri, ora 21:00 - joi, ora 10:00. 

"Aria precipitaţiilor se va restrânge treptat către nord-est. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi, mai ales la altitudini mari, se va depune strat nou de zăpadă. Va ploua în general moderat în jumătatea de nord a Moldovei, iar spre dimineaţă se vor semnala precipitaţii mixte, îndeosebi în zona subcarpatică. Vântul va avea intensificări în sudul şi în estul ţării, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea", avertizează meteorologii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici