Predoiu a redus din sporurile angajaţilor Ministerului Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, miercuri, că a luat o serie de decizii "destul de dure" pentru angajaţii ministerului, explicând că nu poate să ceară altora să facă economii fără să dea un exemplu.

41 afișări
Imaginea articolului Predoiu a redus din sporurile angajaţilor Ministerului Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei a spus că a redus sporul ANP de la 30% la 10%, sporul de manager public de la 55% la 25% şi a decis să nu mai acorde sporuri PHARE până nu vede rezultate pozitive.

Predoiu a explicat că, prin reorganizarea Ministerului Justiţiei, se fac economii şi că va fi o perioadă dificilă de câteva luni în care toată lumea trebuie să facă sacrificii, "să strângă din dinţi".

Ministrul Justiţiei a precizat că a luat o serie de măsuri pentru rezolvarea problemelor din sistemul de justiţie, spunând că a discutat cu furnizorii de utilităţi pentru eşalonarea plăţilor.

În altă ordine de idei, Predoiu a anunţat că a propus Guvernului ca sumele prevăzute din taxele de timbru judicare să intre în bugetul Justiţiei, în urmă cu două şedinţe, Guvernul aprobând propunerea în principiu şi urmând ca, imediat ce se reia activitatea parlamentară, să fie luate măsuri concrete în acest sens.

În cadrul conferinţei, ministrul a abordat şi problema Codurilor, arătând că este un exemplu de proiect de succes şi în care energia nu este irosită în lupte inutile.

"Aceste coduri vor ajuta sistemul să obţină finanţarea necesară pentru că nu le putem implementa fără o finanţare pregătitoare suficientă şi nu ne putem permite să nu le implementăm", a spus Predoiu.

El a adăugat că aceste două proiecte, Codul Penal şi Codul Civil au fost proiecte de succes. "Iată că putem şi noi să construim un produs vandabil şi în standardele europene", a mai afirmat Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici