Predoiu: Am decis reorganizarea Ministerului Justiţiei

Ministrul Cătălin Predoiu a anunţat, joi, că a decis reorganizarea Ministerului Justiţiei, pentru eficientizare, precizând că cine este competent, rămâne, cine nu, pleacă, şi a spus că preconizează că în acest fel va face economii de peste un milion de euro.

34 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Am decis reorganizarea Ministerului Justiţiei

Predoiu: Am decis reorganizarea Ministerului Justiţiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Predoiu a precizat că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, inclusiv noua organigramă.

"Principiul de bază al reorganizării este optimizarea fluxurilor administrative şi aşezarea activităţii pe pilonii instituţionali după modelul european. E momentul să începem o curăţenie generală în Minister. Cine este competent rămâne, cine nu, pleacă, iar cei care rămân, să fie plătiţi echitabil", a spus ministrul Predoiu, care a adăugat că a urmărit reducerea posturilor inutile.

Demnitarul a estimat că măsurile de reorganizare vor permite Ministerului Justiţiei să economisească peste un milion de euro din bugetul anual.

El şi-a motivat demersurile de reorganizare a Ministerului Justiţiei prin faptul că a cerut sistemului judiciar să accepte măsurile de criză, deci era nevoie ca şi instituţia pe care o conduce să suporte aceeaşi politică.

"Am desfiinţat posturile de conducere care se dublau inutil. De exemplu, avem în prezent posturi de şef serviciu peste care se suprapun posturi de director adjunct şi posturi de director", a mai spus Predoiu.

Astfel, Predoiu a anunţat că în urma reorganizării se desfiinţează toate cele 14 posturile de director adjunct din Ministerul Justiţiei, un post de director se transformă în şef serviciu, iar postul de secretar general adjunct a fost desfiinţat pentru că era inutil.

Predoiu a explicat că prin desfiinţarea posturilor inutile de director adjunct vor fi făcute economii de aproximativ 400.000 de euro pe an, iar prin încetarea detaşărilor a făcut economii de 38.000 de euro pe lună.

De asemenea, Predoiu a anunţat că a eliminat din organigrama Ministerului Justiţiei 60 de posturi, pe care le-a alocat instanţelor, această măsură fiind luată în folosul sistemului judiciar, "care are mare nevoie de magistraţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici