Predoiu: Este nevoie de un verdict în dosarele de mare corupţie

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat sâmbătă că problema privind justiţia este legată de nesoluţionarea dosarelor de mare corupţie, fiind nevoie de un verdict, "nu neapărat de unul anume", dar cauzele trebuie închise printr-o decizie judecătorească definitivă.

166 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Este nevoie de un verdict în dosarele de mare corupţie

Predoiu: Este nevoie de un verdict în dosarele de mare corupţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Ministrul a afirmat că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), impus justiţiei române de către Comisia Europeană, este un domeniu prioritar în România, fiind un "program foarte extins, care cuprinde patru obiective".

"Trebuie văzut ce anume din acest MCV ridică semne de întrebare", a spus Predoiu, adăugând că "răspunsul nu este atât de complicat, putând fi citit în rapoartele de ţară, în poziţiile unor state membre".

Potrivit demnitarului, răspunsul este legat de "incertitudinile faţă de rezultatele anchetelor de mare corupţie, faţă de dosarele de mare corupţie".

El a adăugat că se vorbeşte de necesitatea finalizării cauzelor de mare corupţie, acestea fiind problema.

"Eu sper că judecătorii care au pe masă asftel de dosare înţeleg că este important să pronunţe un verdict. Nu neapărat un anume verdict, dar este nevoie să închidă aceste dosare printr-o decizie definitivă", a declarat Cătălin Predoiu la TVR.

Întrebat care ar fi cauza nesoluţionării încă a acestor dosare, Predoiu a făcut referire la condiţii, însă în orice sistem judiciar se poate vorbi de necesitatea îmbunătăţirii acestora.

"Nu cred, însă, că ne putem ascunde în spatele unor scuze întemeiate atunci când vorbim de trenarea cauzelor de mare corupţie, când vorbim de pericolul prescipţiei în anumite cauze şi când vorbim de un efect direct pe care îl vedem în ceea ce priveşte temerile experţilor europeni în materie de justiţie şi în ceea ce priveşte poziţiile precaute, ca să nu spun altfel, exprimate de unele state membre", a mai spus Predoiu, în cadrul emisiunii "Fără Frontiere" a TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici