Predoiu: În CSM s-a votat pentru a se recomanda magistraţilor stoparea protestelor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, la finalul şedinţei de joi a CSM, că s-a votat în sensul de a se recomanda ca în Adunările generale ale magistraţilor să se ia în calcul întreuperea protestelor.

56 afișări
Imaginea articolului Predoiu: În CSM s-a votat pentru a se recomanda magistraţilor stoparea protestelor

Predoiu: În CSM s-a votat pentru a se recomanda magistraţilor stoparea protestelor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cătălin Predoiu a spus că Plenul CSM a votat pentru un apel la continuarea dialogului pentru rezolvarea problemelor din justiţie, dar şi pentru recomandarea către Adunările Generale ale magistraţilor pentru întreruperea protestului.

"Cred că este punctul în care să lăsăm şi raţiunea să vorbească, care să fie o bază solidă pentru a găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor", a spus Predoiu.

În cadrul discuţiilor de la CSM, s-a decsi să se voteze în final fie pentru încetarea protestelor, fie pentru continuare acestora.

Votul final a fost de 9 "pentru" faţă de stoparea protestelor, cinci s-au opus, iar două votuir au fost de abţinere.

Printre cei care s-au opus au fost Liviu Dăscălescu, Dan Chiujdea, Ani Lăbuş.

Dintre cei 17 membri ai Consiliului care, prin discursurile lor, s-au pronunţat în sala de şedinţă a CSM, în sensul suspendării protestelor s-au numărat Dan Lupaşcu, Codruţa Kovesi, Cătălin Predoiu, Bogdan Licu, Anton Pandrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici