Predoiu, invitat la Cotroceni la o nouă şedinţă de mediere

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, a fost invitat să participe, vineri, la Palatul Cotroceni, la o nouă şedinţă de mediere, prezidată de şeful statului Traian Băsescu.

13 afișări
Imaginea articolului Predoiu, invitat la Cotroceni la o nouă şedinţă de mediere

Predoiu, invitat la Cotroceni la o nouă şedinţă de mediere (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Urmare a întâlnirii din data de 28 iulie a.c., va avea loc vineri, 14 august a.c., ora 13.00, la Palatul Cotroceni, continuarea discuţiilor dintre reprezentanţii puterii judecătoreşti şi cei ai Executivului, cu privire la problematica sporurilor salariale acordate magistraţilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Prima şedinţă de mediere între cele trei puteri ale statului a avut loc în 28 iulie, când ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirma că dificultăţile de finanţare ale sistemului judiciar au fost pe alocuri exagerate, iar excesul de putere riscă să conducă la blocarea statului.

"Luăm în serios acest proces de mediere, este un exerciţiu de democraţie şi o oportunitate să readucem lucrurile la normal în sistemul judiciar. Reafirmăm necesitatea desfăşurării fără întreruperi a activităţii de judecată şi ne exprimăm speranţa că CSM se va ralia acestei poziţii în viitor", spunea ministrul.

Totodată, ministrul Predoiu arăta că dificultăţile de finanţare cu bunuri şi servicii ale sistemului judiciar au fost pe alocuri exagerate, dar Executivul va continua măsurile de rezolvare, până la acoperirea integrală a necesităţilor de finanţare.

"Rămân de discutat şi rezolvat problemele legate de salarizarea în sistemul judiciar, care va face obiectul unei şedinţe ulterioare de mediere. După cum s-a subliniat în timpul întrevederii, calea cooperării între puterile statului este singura care poate aduce soluţii, excesul de putere riscând să conducă la blocarea statului", a mai spus Predoiu.

Pe de altă parte, Administraţia Prezidenţială a precizat că reprezentanţii Justiţiei şi ai Executivului au fost de acord, la şedinţa de mediere de la Cotroceni, că nu se pune problema unei demisii sau demiteri a ministrului Justiţiei, solicitată la debutul protestului de către unii reprezentanţi ai organizaţiilor magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici