Predoiu propune reînvestirea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a semnat propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, propunerea urmând să fie trimisă în cursul zilei de miercuri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

173 afișări
Imaginea articolului Predoiu propune reînvestirea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general

Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, a semnat, miercuri, propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Justiţiei.

Propunerea va fi transmisă, în cursul zilei de miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Conform prevederilor legale, mandatul procurorului general este de trei ani, iar acesta poate fi reînvestit o singură dată.

Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2 octombrie 2006, prin decret al preşedintelui României, Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici