Prefectul Capitalei a dispus adoptarea măsurilor pentru reducerea disconfortului cauzat de caniculă

Prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, a cerut miercuri autorităţilor să adopte măsurile specifice pentru reducerea disconfortului cauzat de caniculă şi a solicitat Mitropoliei Bucureştiului extinderea programului de primire a credincioşilor în biserici pentru ca aceştia să se poată adăposti.

29 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei a dispus adoptarea măsurilor pentru reducerea disconfortului cauzat de caniculă

Prefectul Capitalei a dispus adoptarea măsurilor pentru reducerea disconfortului cauzat de caniculă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prefectul Capitalei a cerut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi direcţiilor de asistenţă socială de la nivelul sectoarelor să monitorizeze situaţia persoanelor vârstnice ce pot fi afectate de temperaturile ridicate, eventualele urgenţe urmând vor fi comunicate catre Serviciul de Ambulanţă şi SMURD.

De asemenea, cinci maşini de intervenţie ale ISU Bucureşti utilate cu aer conditionat, dozatoare de apă şi echipamente de prim-ajutor, funcţionând ca şi puncte suplimentare, vor fi amplasate în Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, în faţa Magazinului Obor, astfel încât cetăţenii afectaţi de caniculă să poată primi servicii medicale.

Prefectul Atănăsoaei a facut demersuri pe lângă Mitropolia Bucureştiului solicitând ca programul de primire a credincioşilor de către instituţiile de cult să fie extins, astfel încât cetăţenii afectaţi ocazional, în stradă, de către temperaturile ridicate să se poată adăposti.

Totodată, el a cerut serviciilor publice deconcentrate să continue activitatea de control pentru a preveni vânzarea produselor alterate sau expirate şi a făcut un apel către bucureştenii care suferă din cauza căldurii să nu se expună în intervalul 11.00 - 18.00 la temperaturile ridicate.

"Fac un apel la angajatorii din domeniul construcţiilor sau ai altor domenii care presupun lucrul în spaţiu deschis, să ia în considerare posibilitatea modificării programului normal de lucru, eventual lucrându-se cu precădere dimineaţa şi după ora 18.00, astfel încât muncitorii să nu fie afectaţi de temperaturile extreme din jurul amiezei", precizează prefectul Capitalei în comunicatul remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţilor primăriilor de sector şi Primăriei generale li s-a solicitat să acorde o atenţie deosebită problemei salubrităţii, respectiv ridicării gunoaielor.

Planurile proprii de măsuri pentru prevenirea efectelor caniculei ale primarilor de sector şi primarului general prevăd în special asigurarea serviciului de permanenţă şi deschiderea unor linii Tel Verde pentru cetăţeni, optimizarea procesului de salubrizare prin ridicarea rapidă a gunoiului de pe străzi, instalarea unor puncte de prim ajutor şi pentru distribuirea apei potabile, asigurarea funcţionării în regim prelungit a fântânilor arteziene şi cişmelelor permanente şi temporare existente pe raza Capitalei sau mărirea frecvenţei de udare a principalelor artere de circulaţie ale Capitalei şi a altor străzi intens circulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici