Prefectul Capitalei cere activarea Comitetelor Locale de Urgenţă de la primăriile de sector

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut, joi, activarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, în urma inundării mai multor străzi, solicitând autorităţilor să cureţe gurile de canal şi să evacueze apa de pe străzi pentru a nu inunda curţile şi subsolurile locuinţelor.

18 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei cere activarea Comitetelor Locale de Urgenţă de la primăriile de sector

Prefectul Capitalei cere activarea Comitetelor Locale de Urgenţă de la primăriile de sector (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

La Comandamentul de iarnă, Atănăsoaei a cerut Primăriei Capitalei, primarilor de sector, prin administraţiile domeniului public, societăţii Apa Nova, precum şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti să colaboreze pentru degajarea de urgenţă a gurilor de canalizare, astfel încât să se poată scurge apa în sistemul colector, precum şi pentru evacuarea apei de pe străzi, pentru prevenirea inundării curţilor şi subsolurilor locuinţelor.

"Am informat autorităţile locale de încă de luni că vor urmă ploi şi o încălzire a vremii şi le-am solicitat să cureţe rigolele şi gurile de canalizare. Dacă va fi nevoie, voi convoca Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a gestiona situaţia apărută. E important să degajam străzile de apa, pentru că această să nu între în curţile sau în subsolurile caselor bucureştenilor. Nu ne confruntăm încă cu o situaţie de urgenţă, dar trebuie să ne asigurăm că situaţia actuală nu devine una de urgenţă." a spus prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au stabilit că joi sunt prioritare acţiunile de curăţare a gurilor de scurgere a apei pluviale, pentru a preveni sau îndepărta efectele inundaţiilor produse în Bucureşti.

Operatorii de salubrizare, Apa Nova, RADET şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti vor interveni pe tot parcursul zilei cu utilajele şi echipamentele din dotare, atât pentru degajarea gurilor de scurgere şi pentru evacuarea acumulărilor de apă, cât şi pentru continuarea transportării zăpezii de pe artere, în locurile special amenajate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, miercuri seară, la comandamentul de la sediul municipalităţii, că prioritare în noaptea de miercuri spre joi sunt curăţarea gurilor de canal, a trotuarelor, a trecerilor de pietoni şi a staţiilor RATB, precum şi împrăştierea de materiale antiderapande pe străzi şi trotuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici