Prefectul de Bucureşti, verificări la locurile de joacă, spitalele şi şcolile din oraş

  • Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, anunţă un plan de verificare a locurilor de joacă din oraş, a spitalelor şi a şcolilor.
  • Primarii pot toaleta copacii fără aviz de la Primăria Capitalei.
  • Administratorii parcurilor fără supraveghere video vor fi amendaţi.
99 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Bucureşti, verificări la locurile de joacă, spitalele şi şcolile din oraş

Prefectul de Bucureşti, verificări la locurile de joacă, spitalele şi şcolile din oraş

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat vineri 3 hotărâri, spune Hopincă.

Prima prevede un plan de verificare a tuturor locurilor de joacă din Bucureşti: „va fi o verificare complexă sub aspectul siguranţei echipamentelor, sub aspectul planului de pază şi al monitorizării video, al instalaţiilor electrice în toate aceste facilităţi de agrement”.

Echipele mixte pornesc în controale începând de săptămâna viitoare.

După verificări, se va întocmi un plan de măsuri în aşa fel încât incidentele neplăcute să fie evitate.

Apoi, sunt evaluate toate unităţile medicale din municipiul Bucureşti, pornind de la incendiul izbucnit în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu”. Vor fi verificate toate instalaţiile electrice, sistemele de alarmare, documentaţiile ISU. Echipele de control vor intra de săptămâna viitoare în toate spitalele.

În al treilea rând, o amplă acţiune de control va avea loc la toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti. Echipele vor verifica autorizaţiile pentru securitate la incendiu, paza, echipamentele din interiorul şi din curtea instituţiilor de învăţământ.

„Am hotărât astăzi în Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă toaletarea de urgenţă a arborilor care prezintă pericol. Ştim cu toţii că la nivelul municipiului Bucureşti există foarte multe avize de toaletare şi defrişare care nu sunt emise de către primăria generală, deşi este obligatoriu ca foarte mulţi arbori - peste 10.000 de estimările noastre - este obligatoriu să fie toaletaţi sau defrişaţi de urgenţă. În proximitatea locurilor de joacă, a unităţilor de învăţământ, la spitale am dispus toaletarea de urgenţă a acestor arbori care sunt în declin biologic”, a declarat prefectul Rareş Hopincă.

De acum, primarii vor putea să toaleteze vegetaţia fără aviz de la primăria capitalei, a adăugat prefectul.

În locurile de joacă unde nu se va găsi monitorizare video se vor da amenzi, iar administratorii vor fi obligaţi să monteze un sistem de monitorizare video.

Hopincă estimează că raportul preliminar va apărea în 30 de zile, iar în maxim 60 de zile se vor întocmi planurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici