UPDATE  Prefectura Argeş: a început coborârea persoanelor blocate la Cabana Capra

Reprezentanţii Prefecturii Argeş anunţă că duminică a început coborârea persoanelor blocate de o avalanşă la Cabana Capra.

554 afișări
Imaginea articolului Prefectura Argeş: a început coborârea persoanelor blocate la Cabana Capra

Prefectura Argeş: a început coborârea persoanelor blocate la Cabana Capra

Reprezentanţii Prefecturii Argeş anunţă că duminică a început coborârea persoanelor blocate de o avalanşă la Cabana Capra.

Potrivit autorităţilor, avalanşa care a afectat zona Capra are doi kilometri lungime. Echipele de intervenţie spun că o parte a avalanşei a nimerit cabana şi o alta a lovit parcarea şi maşinile de acolo. De asemenea, forţele care intervin duminică au mai găsit urmele de la alte şapte avalanşe de dimensiuni mai mici.

18 militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş acţionează în zonă împreună cu alţi şase militari veniţi din Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea. Totodată, în zonă sunt şase salvatori montani, 10 poliţişti şi trei jandarmi.

La Cabana Capra sunt 60 de oameni. 50 sunt turişti din Bucureşti, Timiş şi Argeş, iar 10 sunt membri ai personalului. Când au ajuns la faţa locului, echipele de intervenţie au găsit mai multe persoane decât se ştia. În total, sunt 57 de turişti, au explicat autorităţile.

Primul grup de 17 persoane este în siguranţă, iar al doilea format din 40 de turişti şi un angajat este pe drum. Ulterior, autorităţile au anunţat că primul grup este transportat cu un microbuz spre municipiul Piteşti, iar cel de-al doilea grup a ajuns în siguranţă la o unitate turistică din zonă. La Capra au rămas 14 membri ai personalului.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe DN7C, între kilometrii 106 şi 107, în zona cabanei Capra, a avut loc o avalanşă de zăpadă, în urma căreia au fost avariate mai multe autoturisme. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană, a anunţat Poliţia Argeş.

DN 7C este închis traficului, de la kilometrul 104, de la data de 30 octombrie 2022. Restricţia este anunţată prin indicatoare de-a lungul DN 7C, iar la kilometrul 104 există o barieră. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş vor verifica modalitatea prin care turiştii au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici