Prefectura Covasna: Panoul cu inscripţia Ţinutul Secuiesc instigă la discriminare

Prefectura Covasna consideră că panoul publicitar cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", amplasat de către Consiliul Judeţean Covasna la graniţa judeţului Covasna cu Braşov, instigă la discriminare, şi îi cere Consiliului Judeţean să îl demonteze.

2 afișări
Imaginea articolului Prefectura Covasna: Panoul cu inscripţia Ţinutul Secuiesc instigă la discriminare

Prefectura Covasna: Panoul cu inscripţia Ţinutul Secuiesc instigă la discriminare

Subprefectul judeţului Covasna, Ioan Ursache, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, la sesizarea Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita şi a PD Covasna, Prefectura a trimis o scrisoare Consiliului Judeţean, prin care îi semnalează că panoul "instigă la discriminare".

"Am solicitat Consiliului Judeţean Covasna să verifice legalitatea acestui panou şi i-am semnalat că prin aceasta se instigă la discriminare deoarece inscripţia transmite mesajul că în acest judeţ trăiesc numai secui. (…) Nu cred că avem nevoie de aşa ceva", a explicat Ioan Ursache.

Potrivit sursei citate, Prefectura Covasna a solicitat Consiliului Judeţean să înlăture panoul cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", adăugând că în caz contrar va fi sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

În scrisoarea adresată CJ, Prefectura Covasna face referire la prevederile Ordonanţei de Guvern 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

Scrisoarea a fost semnată de către subprefectul Ioan Ursache, deoarece prefectul Gyorgy Ervin se află în concediu.

Un panou publicitar de 18 metri pătraţi, cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", a fost amplasat, marţea trecută, la graniţa judeţului Covasna cu Braşov. Panoul a fost demontat în aceeaşi zi, însă joi a fost reamplasat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici