Pregătiri de Crăciun în Gorj: Ornamentele în formă de lenjerie intimă, cumpărate în 2017, vor fi refolosite - FOTO

La Târgu-Jiu, ornamentele de sărbători vor fi în acest an închiriate, după ce Primăria a plătit în urmă cu patru ani 100.000 de euro pentru cel mai scump brad artificial din ţară. La Târgu-Cărbuneşti, ghirlande sub formă de lenjerie intimă cumpărate în 2017 vor fi refolosite.

875 afișări
Imaginea articolului Pregătiri de Crăciun în Gorj: Ornamentele în formă de lenjerie intimă, cumpărate în 2017, vor fi refolosite - FOTO

Pregătiri de Crăciun în Gorj: Ornamentele în formă de lenjerie intimă, refolosite la Tg. Cărbuneşti

Produsele pentru iluminatul ornamental festiv din perioada sărbătorilor de iarnă vor fi închiriate, în acest an, la Târgu-Jiu. Primarul oraşului, Marcel Romanescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că a luat această decizie, întrucât multe dintre ornamentele vechi, cumpărate în urmă cu aproximativ zece ani, nu mai pot fi folosite din cauza uzurii.

Mai mult, peste câteva zile, în centrul oraşului va fi amplasat un brad natural, în valoare de 4.500 de lei, iar cel artificial, cumpărat în 2015 cu 100.000 de euro, va rămâne în depozit, la fel ca anul trecut.

„Nu am cumpărat instalaţii, am preferat în această perioadă să închiriem, pentru că şi economic e mult mai bine. E o idee pe care am luat-o de la alte municipii foarte mari din ţară, care preferă ca în fiecare an să vină cu un alt decor. Nu poţi să foloseşti acelaşi decor 10 ani. Noi avem instalaţiile vechi, achiziţionate acum 10 ani. Unele dintre ele deja sunt compromise, gradul de uzură este foarte mare şi nu le mai putem folosi tehnic, adică ele nu mai pot rezista pe o perioadă de o lună de zile pe stâlpii din Târgu-Jiu. Închirierea lor, din ceea ce ştiu, cu tot cu ce avem pregătit pentru Târgu-Jiu, costă undeva la 150.000 de lei”, a spus Romanescu.

Acesta promite că zona centrală va arăta complet diferit faţă de anii trecuţi. Până la Ziua Naţională, totul trebuie să fie aranjat, inclusiv bradul de Crăciun. Autorităţile vor, de asemenea, să fie câte un brad aranjat în fiecare cartier.

Bradul din centru va fi tot brad natural, costurile fiind estimate undeva la 4.500 de lei.

În celălalt oraş din judeţul Gorj, Motru, autorităţile vor folosi ornamentele de anul trecut. Ideea cu închirierea a fost exclusă din start.

„Vom folosi ornamentele din anii trecuţi, pe care le-am achiziţionat şi vom achiziţiona ceva nou şi în acest an, dar nu pot să vă spun suma şi în ce constă. Închiriatul costă cam 30% din valoarea lor, adică le-ai închiriat de trei ori şi e ca şi cum ar rămâne ale tale, peste 30%. La noi va fi tot cam ca anul trecut. Adică pe 1 Decembrie, dimineaţa marcăm sărbătoarea naţională, cu depuneri de coroane, alocuţiuni, şedinţă festivă, începem cu şedinţa festivă după care avem tradiţionala masă cu fasole şi ciolan. Spre seară avem aprinderea iluminatului festiv, începând cu ora 17.00 şi surprize pentru copii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gigel Jianu, primarul din Motru.

Pe 18 decembrie, edilul şi angajaţii Primăriei Motru aşteaptă peste 400 de colindători. Atunci va avea loc, în municipiu, şi un festival al colindelor.

La rândul lor, autorităţile din Târgu-Cărbuneşti au cheltuit, în urmă cu doi ani, 12.000 de lei pentru instalaţiile luminoase care au stârnit amuzament în localitate, pentru că au forma lenjeriei intime.

Viceprimarul oraşului, Cosmin Brujan, spune că, dacă funcţionează, vor fi montate şi în acest an.

„Noi pe buget avem prinsă suma de 11.000 de lei pentru acest an, dar undeva între 9.000 şi 10.000 de lei va fi. Cu forţe proprii am făcut nişte arcade care vor veni puse în parcul din faţa Primăriei, plus instalaţii care vor veni pe ele. Folosim din anii trecuţi ce am putut salva, ce nu s-a degradat. Noi le avem şi pe acelea (ornamentele în formă de lenjerie intimă - n.r.). Acolo e un pic de răutate că ar semăna cu lenjeria intimă. Dacă sunt funcţionale, vor fi folosite. Noi nu avem bani să închiriem, sunt foarte scumpe, toţi banii sunt 11.000 de lei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Brujan, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gorj,
crăciun,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici