Pregătiri pentru funeraliile regale, la Curtea de Argeş: Mai multe străzi vor fi închise şi băuturile alcoolice vor fi interzise/ Peste 200 de poliţişti şi pompieri, mobilizaţi

În oraşul regal, Curtea de Argeş, se desfăşoară, joi, ultimele pregătiri pentru ziua când vor avea loc funeraliile Regelui Mihai I. Autorităţile locale au dat ordin să se cureţe străzile, iar sâmbătă vor închide bulevardul central şi vor interzice băuturile alcoolice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

855 afișări
Imaginea articolului Pregătiri pentru funeraliile regale, la Curtea de Argeş: Mai multe străzi vor fi închise şi băuturile alcoolice vor fi interzise/ Peste 200 de poliţişti şi pompieri, mobilizaţi

Curtea de Argeş: Pregătiri pentru funeraliile regale - străzi închise; băuturile alcoolice,interzise

Primarul din Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că pregătirile pentru funeraliile Regelui Mihai sunt în plină desfăşurare în oraşul regal.

„Ne pregătim pentru acest eveniment. Se face curăţenie pe domeniul public. Dacă până acum, potrivit programului, curăţenia se făcea la două-trei zile pe domeniul public, acum facem un plus de curăţenie”, a declarat Panţurescu.

Edilul a mai precizat că sâmbătă, în ziua funeraliilor Regelui Mihai I, mai multe străzi vor fi închise, iar consumul de băuturi alcoolice va fi interzis.

„Se închise Bulevardul Basarabilor, sâmbătă, de la ora 6 la 22. Mai avem închise trei străzi care sunt pe traseul cortegiului. Am interzis şi consumarea băuturilor alcoolice”, a mai spus primarul din Curtea de Argeş.

În ceea ce priveşte Gara Regală din Curtea de Argeş, aflată într-o avansată stare de degradare, Panţurescu a spus că faţada va fi acoperită cu un mash care imită construcţia.

„Este monument istoric. Pereţii arată rău. Este sărită vopseaua, s-a umflat, sunt pereţii scorojiţi. Azi (joi – n.r.) va fi amplasat un mesh care imită faţada clădirii, adică aşa cum ar trebui ea să fie după renovare. Mashul va fi pus pe toată clădirea. Era singura soluţie pentru sâmbătă”, a precizat Panţurescu.

Gara Regală din Curtea de Argeş este declarată monument istoric, fiind în proprietatea Ministerului Transporturilor, dar în administrarea Regionalei CFR Craiova. Panţurescu a adăugat că încă din luna aprilie a luat legătura cu Ministerul Transporturilor despre renovarea gării.

„Nu e în regulă. Aceasta este o gară regală dintr-un oraş regal, singurul oraş regal. Am făcut demersuri la ministrul Răzvan Cuc din aprilie. Am avut trei rânduri de discuţii. Licitaţia, pentru renovare, reabilitare, am înţeles că s-a terminat la finele lunii noiembrie. Acum, să vedem când încep lucrările”, a mai spus edilul oraşului Curtea de Argeş.

Gara Regală din Curtea de Argeş a fost dată în folosinţă în 1899.

Funeraliile Regelui Mihai: Peste 200 de poliţişti şi pompieri, mobilizaţi la Curtea de Argeş

Peste 200 de poliţişti şi pompieri sunt mobilizaţi în municipiul Curtea de Argeş, unde vor avea loc, sâmbătă, funeraliile Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, eveniment la care se estimează prezenţa unui număr foarte mare de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a transmis, joi, că au fost luate măsurile necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a funeraliilor Majestăţii Sale Regele Mihai. Peste 160 de poliţişti vor fi prezenţi pe întregul traseu al procesiunii.

“Le recomandăm celor care vor participa la funeralii să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic şi să aibă grijă de bunurile personale. În data de 16 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş împreună cu Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova asigură măsurile de siguranţă, conform competenţelor, pe timpul desfăşurării funeraliilor Majestăţii Sale Regele Mihai, la care este aşteptată participarea unui public numeros, precum şi prezenţa unor înalţi oficiali atât din ţară, cât şi din străinătate”, arată Poliţia Argeş.

Sursa citată a precizat că peste 60 de poliţişti din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş şi din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova vor lua toate măsurile necesare, la trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza judeţului Argeş, pentru a preveni evenimentele negative pe timpul deplasării Trenului Regal.

De asemenea 65 de poliţişti vor fi prezenţi în municipiul Curtea de Argeş pentru a fluidiza traficul, fiind dispuse restricţii de circulaţie.

Astfel, între orele 06.00 – 22.00 pe Buleravdul Basarabilor, pe tronsonul cuprins între Biserica Domnească şi Mănăstirea Curtea de Argeş, circulaţia rutieră şi staţionarea vor fi interzise. Între orele 16.00 – 22.00, pe strada Meşterul Manole, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Eroilor şi intersecţia cu strada Progresului, circulaţia rutieră va fi interiză tuturor vehiculelor, cu excepţia riveranilor. Între orele 14.00 – 22.00, pe străzile Traian şi 1 Mai, oprirea si staţionarea vor fi interzise.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, 25 de poliţişti din structurile de Investigaţii Criminale împreună şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş vor fi prezenţi în zonele aglomerate.

La rândul său, ISU Argeş a anunţat că pompierii au verficat principalele obiective unde vor avea loc evenimente în cadrul funeraliilor, fiind pregătiţi să intervină.

“Aproximativ 70 de cadre, cu 16 mijloace tehnice (punct de comandă mobil, autospeciale pentru stingere, puncte medicale avansate, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD şi autospeciale de primă intervenţie şi comandă) vor asigura măsuri specifice de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, evacuare şi acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, arată ISU Argeş.

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, la Curtea de Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici