Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş

Ficatul şi rinichii unei femei decedate în urma unei hemoragii cerebrale vor ajunge la trei pacienţi, prelevarea de organe fiind realizată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

257 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş

Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Organele au fost prelevate de la o femeie în vârstă de 54 de ani, care a suferit o hemoragie cerebrală cauzată de ruperea unui anevrism, familia acesteia dându-şi acordul pentru realizarea intervenţiei.

Intervenţia, în urma căreia au fost prelevaţi ficatul şi rinichii, a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, fiind realizată de medici ai acestei unităţi medicale, precum şi de doctori din Cluj şi Bucureşti.

Medicul Leonard David de la Institutul Clinic Fundeni din Capitală a declarat că intervenţia a decurs bine, iar ficatul urmează să fie transplantat sâmbătă, dar nu ştie cine va fi receptorul, în timp ce medicul Florin Elec de la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca a precizat că doi pacienţi vor beneficia de rinichii prelevaţi la Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici