Premieră la cel mai mare combinat din România. Liberty Galaţi va produce ţevi şi conducte acoperite

Combinatul Liberty Galaţi investeşte într-o linie modernă de acoperire a ţevilor şi conductelor şi va deveni singurul producător din regiune.

12996 afișări
Imaginea articolului Premieră la cel mai mare combinat din România. Liberty Galaţi va produce ţevi şi conducte acoperite

Premieră la cel mai mare combinat din România. Liberty Galaţi va produce ţevi şi conducte acoperite

Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a anunţat că „îşi extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată cu ţevi şi conducte acoperite în interior şi exterior, în urma instalării unei linii de producţie state-of-the-art la compania sa specializată LIBERTY Tubular Products Galaţi.”

Noua linie va permite Liberty Galaţi să devină singurul furnizor din regiune de ţevi şi conducte acoperite, obţinute din propria producţie de tablă groasă.

Noua linie va costa peste 40 de milioane de lei, va avea o capacitate de 100.000 de tone pe an şi va fi operată de o echipă de 25 de specialişti.

„Implementarea noii linii automatizate de acoperire a ţevilor şi conductelor este încă un pas important în strategia LIBERTY Galaţi de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată ridicată şi de creştere a flexibilităţii şi profitabilităţii producţiei. Prin această investiţie, putem produce ţevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galaţi, şi putem prelucra produse premium pentru clienţii din România şi din Europa. Răspundem, astfel, cererii pieţei cu o ofertă de produse specializate care se adaugă unui portofoliu integrat de produse de calitate cu valoare adăugată. În acelaşi timp, continuăm să investim în flexibilitatea operaţiunilor noastre de producţie şi în transformarea GREENSTEEL", a declarat Prasanta Mishra, directorul executiv al Liberty Galaţi.

În prezent, linia se află în faza de punere în funcţiune şi de testare. Ulterior, combinatul gălăţean va intra pe o piaţă globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piaţa europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creştere estimată de circa 3,5% anual până în 2031.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici