Premieră la Penitenciarul Târgu-Ocna: Un deţinut a susţinut examenul de absolvire a liceului

Un deţinut încarcerat pentru tentativă de omor la Penitenciarul Spital Târgu-Ocna a susţinut luni, în premieră, în incinta puşcăriei examenul de absolvire a liceului, încheiat anul trecut la Fălticeni, tânărul obţinând nota 8.00 la ambele teze susţinute în scris la Română şi Matematică.

888 afișări
Imaginea articolului Premieră la Penitenciarul Târgu-Ocna: Un deţinut a susţinut examenul de absolvire a liceului

Premieră la Penitenciarul Târgu-Ocna: Un deţinut a susţinut examenul de absolvire a liceului (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Transferat la sfârşitul lunii mai din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, deţinutul, în vârstă de 20 de ani, şi-a susţinut cele două teze în scris sub supravegherea a cinci profesori, toţi de la Colegiul "Vasile Lovinescu" Fălticeni, liceu pe care l-a absolvit anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După trei ore de examen, tânărul a reuşit să obţină nota 8.00 la fiecare din cele două discipline, astfel încât i se va putea încheia situaţia şcolară, el fiind absolvent de clasa a XIII-a.

"Persoana privată de libertate şi-a exprimat dorinţa de a susţine acest examen şcolar şi, în consecinţă, s-a luat legătura, prin Biroul de Reintegrare Socială, cu cei din conducerea Colegiului Vasile Lovinescu Fălticeni. Comisia de examen a fost plăcut surprinsă de ambiţia tânărului de a susţine examenele în penitenciar, mai ales că pregătirea a făcut-o în camera de detenţie, unde mediul de învăţare nu este cel mai propice, având în vedere că este cazat şi cu alte persoane private de libertate", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Târgu-Ocna, Gabriel Vraciu.

Pe toată perioada derulării examenului, membrii comisiei au stat cu măşti pe faţă, având în vedere că deţinutul care a susţinut tezele este bolnav de tuberculoză. De altfel, acesta este şi motivul pentru care tânărul a ajuns la Penitenciarului Spital Târgu-Ocna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici