VIDEO  Premieră mondială: Un elicopter Black Hawk a zburat fără pilot

Aparatul de asalt nu a avut nevoie de echipaj, fiind total sub controlul tehnologiei.

3905 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială: Un elicopter Black Hawk a zburat fără pilot

Premieră mondială: Un elicopter Black Hawk a călătorit fără pilot

Un elicopter UH-60A Black Hawk al Armatei SUA a decolat deasupra Fort Campbell, Kentucky, pe 5 februarie, pentru un zbor autonom de 30 de minute, fără nimeni la bord.

Zborul de săptămâna trecută, urmat de un al doilea zbor de 10 minute pe 7 februarie, nu a fost primul din programul DARPA Aircrew Labor In-Cockpit Automation System (ALIAS) şi nici primul cu sistemul instalat pe un Sikorsky Black Hawk.

Totuşi, este cel mai ambiţios de până acum. A fost primul zbor fără nimeni în interiorul unei aeronave atât de complexe aflate complet sub controlul tehnologiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici