Premieră pentru un oraş din România: APCE a acordat Sighişoarei Premiul Europa

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a decis acordarea Premiului Europa pentru oraşul Sighişoara, în premieră pentru o municipalitate din România.

366 afișări
Imaginea articolului Premieră pentru un oraş din România: APCE a acordat Sighişoarei Premiul Europa

Premieră pentru un oraş din România: APCE a acordat Sighişoarei Premiul Europa (Imagine: Alex Drifter/Arhiva Mediafax Foto)

Decizia Comisiei Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE de acordare a acestei distincţii pentru Sighişoara reprezintă o "recunoaştere a eforturilor pentru promovarea unităţii europene", precizează un comunicat transmis vineri de Ministerul Afacerilor Externe.

Ceremonia de decernare a Premiului oraşului Sighişoara va avea loc în timpul Festivalului medieval ce va fi organizat în perioada 20-29 iulie a.c.

Potrivit MAE, un alt oraş din ţara noastră, Mioveni, se află printre câştigătorii de anul acesta ai Diplomei de onoare - o altă distincţie acordată de Comisia Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE - , alături de oraşe din alte şase state europene (Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia).

Premiul Europa recompensează eforturile pentru promovarea unităţii europene ale municipalităţilor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE). Premiul a fost instituit în 1955, prin decizia Comitetului Miniştrilor, organul decizional al CoE. Membrii APCE aleg anual oraşele care primesc această distincţie şi cele care sunt eligibile pentru Placa de onoare, Steagurile de onoare şi Diplomele europene.

Anul trecut, Sighişoara s-a clasat pe locul doi în competiţia pentru Premiul Europei, fiind de asemenea singurul oraş din România selectat în concurs. Atunci Sighişoara a pierdut în faţa oraşelor Landerneau din Franţa şi Hunfeld din Germania.

Oraşul Sighişoara a mai fost premiat de APCE în 1995 cu "Diploma de Onoare", în 1998 cu "Drapelul de onoare" şi în 2003 cu "Placheta de Onoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici