Premierul Boc discută luni, cu administraţia locală, standardele de cost

Primul-ministru Emil Boc se va întâlni luni, la ora 14:30, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii administraţiei locale, pentru a avea o primă discuţie privind standardele de cost care vor deveni obligatorii pentru funcţionarea instituţiilor publice locale.

56 afișări
Imaginea articolului Premierul Boc discută luni, cu administraţia locală, standardele de cost

Premierul Boc discută luni, cu administraţia locală, standardele de cost (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Boc a precizat joi, la postul public de radio, că la discuţii vor participa inclusiv reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Finanţelor.

Standardele de cost vor reprezenta principalul criteriu de restructurare a administraţiei publice, criteriu care va fi stabilit în termen de 30 de zile şi pentru domeniile sănătăţii, asistenţei sociale şi învăţământului preuniversitar, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Am stabilit ca standardele de cost să fie principalul criteriu pe baza căruia vom face restructurarea aparatului de stat. Au termen o lună de zile ministerele pentru a prezenta Guvernului viziunea lor cu privire la standardele de cost pe următoarele componente: administraţie publică. Asta înseamnă că fiecare primărie, fiecare Consiliu Judeţean, fiecare prefectură, fiecare unitate administrativă va avea un standard de cost pentru ceea ce înseamnă aparatul propriu", a spus Boc.

El a adăugat că, în acelaşi termen, ministerele vor trebui să prezinte standardele de cost în domeniul asistenţei sociale, sănătăţii şi învăţământului preuniversitar.

"Vom şti exact cât trebuie să plătească statul şi va plăti la fel indiferent unde ne vom afla în ţară pentru gestionare acestor domenii importante. Miniştrii de resort vor avea sarcina ca săptămâna viitoare să prezinte calendarul aprobării standardelor de cost cu încadrarea lor în termenul de 30 de zile", a arătat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici