Premierul Boc va propune miniştrilor să accepte reducerea salariilor cu 20 la sută

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în ideea raţionalizării cheltuielilor publice va propune miniştrilor să accepte reducerea salariilor cu 20 la sută din august şi până în decembrie, inclusiv el fiind vizat de măsură.

17 afișări
Imaginea articolului Premierul Boc va propune miniştrilor să accepte reducerea salariilor cu 20 la sută

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a afirmat că este vorba despre o decizie voluntară, deci nu va fi dată o dispoziţie legală în acest sens.

"Începând cu august, miniştrii, inclusiv premierul, trebuie să aibă un salariu mai mic cu 20 la sută. Este o decizie voluntară, cerută de premier, trebuie să se aplice din august şi până în decembrie. Este un semn că ce s-a început pe linia raţionalizării cheltuielilor publice va continua", a spus Boc.

Premierul a explicat că ideea reducerilor salariale în cazul său şi al membrilor Guvernului survine discuţiilor purtate pe marginea modului în care se cheltuiesc banii publici.

Premierul Emil Boc a spus că economia nu este una substanţială, în acest caz semnalul fiind important.

Premierul Emil Boc se află într-o vizită în Maramureş, acesta vizitând, vineri, o fabrică de componente pentru avioane, după care a avut o întâlnire cu primarii PDL şi directorii instituţiilor deconcentrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici