Premierul Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale Crucea Roşie şi Semiluna Roşie

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, cu care a convenit noi măsuri de coordonare a eforturilor de gestionare a fluxului de refugiaţi ucraineni generat de agresiunea militară rusă.

111 afișări
Imaginea articolului Premierul Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale Crucea Roşie şi Semiluna Roşie

Premierul Ciucă, întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale Crucea Roşie şi Semiluna Roşie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu delegaţia Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, condusă de preşedintele Francesco Rocca, aflat în vizită oficială în România, anunţă Executivul.

„Cu această ocazie, au fost stabilite noi măsuri de coordonare a eforturilor de gestionare a fluxului de refugiaţi ucraineni generat de agresiunea militară rusă. Solidaritatea şi umanitatea manifestate de români, alături de intervenţia integrată a autorităţilor împreună cu societatea civilă şi reprezentanţii organizaţiilor umanitare internaţionale au fost remarcate în cadrul dialogului. Premierul a subliniat deschiderea Guvernului faţă de sprijinul oferit de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care s-a oferit să valorifice experienţa acumulată în gestionarea altor valuri de refugiaţi şi să colecteze ajutoarele la nivel internaţional. Prim-ministrul a arătat că reacţia de solidaritate este esenţială în mobilizarea necesară pentru ajutorul de care au nevoie victimele celei mai mari tragedii cu care ne confruntăm în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”, conform comunicatului de presă.

Guvernul menţionează că preşedintele Federaţiei a transmis mulţumiri Guvernului pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina şi intenţia de a deschide un Birou care să faciliteze oferirea de resurse suplimentare Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
crucea roşie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici