Premierul, despre ancheta ministrului Bodog privind vaccinarea: Identificarea a cinci vinovaţi, un slab început

Premierul Mihai Tudose i-a transmis joi, la începutul şedinţei de guvern, ministrului Sănătăţii Florian Bodog, că rezultatul în urma anchetei privind vaccinarea arată "un slab început", subliniind că nu era nevoie să moară oameni pentru a descoperi că "ceva nu merge".

278 afișări
Imaginea articolului Premierul, despre ancheta ministrului Bodog privind vaccinarea: Identificarea a cinci vinovaţi, un slab început

Premierul, despre ancheta ministrului Bodog privind vaccinarea: Identificarea a cinci vinovaţi, un slab început

"Faptul că aţi identificat doar cinci vinovaţi, eu cred că este un slab început, nici măcar un bun început, fiindcă nu trebuia să moară nişte oameni, nişte copii şi noi să ne enervăm toţi fiindcă ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp că nu merge", a declarat premierul Mihai Tudose.

Replica premierului a venit după ce ministrul Sănătăţii i-a prezentat rezultatele anchetei făcute în privinţa vaccinării. Bodog a cerut ca pe ordinea de zi a şedinţei de guvern să fie introdusă, în primă lectură, legea vaccinării.

"Am convocat azi toţi cei cinci directori de direcţii de sănătate publică care au fost în discuţie în ceea ce priveşte acoperirea foarte slabă de vaccinare şi, în acelaşi timp, am depus la prima lectură în guvern şi o voi solicita pe ordinea de zi suplimentară, pentru prima citire, legea vaccinării, pentru a putea pune în aplicare tot ce am propus ca şi măsuri", a declarat minsitrul Sănătăţii Florian Bodog.

Bodog a mai precizat că un secretar de stat va monitoriza permanent situaţia vaccinării. De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că va participa la grupurile de lucru constituite pentru promovarea vaccinării.

"Unul dintre secretarii de stat va urmări în fircare zi modul în care se desfăşoară vaccinarea iar acolo unde va fi nevoie, voi interveni şi eu. Voi participa personal la acele grupuri de lucru care trebuiesc făcute între autorităţile locale şi medicii de familie şi direcţiile de sănătate publică, pentru a organiza vaccinarea în colectivităţile care nu sunt înscrise la medicii de familie", a mai spus Bodog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici