Premierul Orban, despre cazul din Timişoara: Proprietarii au contractat firma care a făcut dezinsecţia

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la cazul din Timişoara, că proprietarii blocului au contractat firma care a făcut deratizarea, nefiind comandată la nivel local. Şeful Executivului susţine că folosirea acelor substanţe trebuie sancţionată.

1276 afișări
Imaginea articolului Premierul Orban, despre cazul din Timişoara: Proprietarii au contractat firma care a făcut dezinsecţia

Premierul Orban, despre cazul din Timişoara: Proprietarii au contractat firma care a făcut dezinsecţia

„Imediat ce am aflat de această situaţie am luat legătura cu ministrul de Interne, iar acesta a intervenit imediat la prefect pentru luarea măsurilor care se puteau lua. Acolo este un imobil unde sunt proprietari privaţi, ei au contractat firma respectivă care a făcut dezinsecţia. Nu a existat o dezinsecţie care să fie comandată într-o operaţiune care să fie efectuată la nivelul...Faptul că există astfel de substanţe şi că există firme care utilizează astfel de subsanţe, asta trebuie sancţionat imediat. În ceea ce priveşte intervenţia ulterioară, imediat din momentul respectiv prefectul a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă, a dispus evacuarea tuturor locatarilor din imobil”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Şeful Executvului susţine că administratorul blocului este vinovat că nu a verificat dacă firma de deratizare are toate avizele necesare,

„Primăria a pus la dispoziţie spaţiu de cazare pentru locatarii din imobilul respectiv. Acum trebuie efectuate cercetările şi stabilite vinovăţiile. Aici e vina şi administratorului care putea totuşi să verifice dacă firma respectivă avea toate avizele necesare”, a subliniat Orban.

STS anunţă, în cazul de la Timişoara, că de sâmbătă până luni, au fost înregistrate 15 apeluri de urgenţă, care includ şi apelurile de revenire pentru acelaşi caz de pe strada Mioriţa, unde s-a efectuat deratizarea.

Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicaţii. Alţi 3 copii sunt internaţi la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toţii a fost deratizat recent.

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătăte Publică Timiş, a demarat o anchetă în acest caz şi precizează că, în acest moment, sunt internaţi în spital pentru investigaţii patru adulţi şi trei copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici